Ζελένσκι: «Το ΝΑΤΟ έδωσε "πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς στην Ουκρανία" απορρίπτοντας τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων»

Ζελένσκι: «Το ΝΑΤΟ έδωσε "πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς στην Ουκρανία" απορρίπτοντας τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» Facebook Twitter
0

"Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν από αυτή τη μέρα και μετά θα πεθάνουν επίσης εξαιτίας σας, εξαιτίας της αδυναμίας σας, εξαιτίας της έλλειψης ενότητας", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μια συναισθηματική νυχτερινή ομιλία.

Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη με την πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία. "Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και στη συνέχεια να επιβληθεί αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καταρρίπτοντας ρωσικά αεροσκάφη", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ. "Αν το κάναμε αυτό, θα καταλήγαμε σε κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη, στον οποίο θα εμπλέκονταν πολύ περισσότερες χώρες και θα προκαλούσε πολύ περισσότερο ανθρώπινο πόνο".

Ο Zelenskiy δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προκαλούσε την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ. "Αυτή είναι η φρεναπάτη εκείνων που είναι αδύναμοι, ανασφαλείς στο εσωτερικό τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όπλα πολύ  ισχυρότερα από εμάς", είπε.

Εξήρε επίσης τους Ουκρανούς για την αντίστασή τους κατά της ρωσικής εισβολής: "Είμαστε πολεμιστές του φωτός", είπε. "Η ιστορία της Ευρώπης θα το θυμάται αυτό για πάντα".

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM