Ζελένσκι: Η Ουκρανία υποβάλλει επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε γραφείο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία υποβάλλει επίσημο αίτημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Η ανακοίνωση του Ζελένσκι- για το αίτημα ταχείας ένταξης στη Συμμαχία- έγινε λίγη ώρα αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

«De facto έχουμε ήδη πάρει τον δρόμο για το ΝΑΤΟ. De facto έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της Συμμαχίας», έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram ο Ουκρανός πρόεδρος, δημοσιεύοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. 

«Κάνουμε το αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας το αίτημα για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του, που έγινε λίγη ώρα αφότου ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. 

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο Ουκρανός ηγέτης ανέφερε ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, όμως όχι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά με έναν άλλο Ρώσο πρόεδρο. 

«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει ηγέτης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες. Η δική μας χώρα ήταν αυτή που πάντα πρόσφερε στη Ρωσία να συμφωνήσει στη συνύπαρξη με ίσους, έντιμους, αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους. Είναι προφανές ότι αυτό είναι αδύνατο με τον συγκεκριμένο Ρώσο πρόεδρο. Δεν ξέρει τι είναι η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια. Έτσι, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, όμως με έναν άλλο Ρώσο πρόεδρο», έγραψε ο Ζελένσκι.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ