Ζανζιβάρη: Διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων με 20 συλλήψεις και σκληρές δηλώσεις από την κυβέρνηση

Ζανζιβάρη: Διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων με 20 συλλήψεις και σκληρές δηλώσεις από την κυβέρνηση Facebook Twitter
4

Η αστυνομία στο ημι-αυτόνομο νησί της Ζανζιβάρης της Τανζανίας συνέλαβε 20 άτομα που κρίθηκαν ύποπτα για ομοφυλοφιλία, ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο σχετικά με το πιο πρόσφατο περιστατικό καταστολής της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.


«Ναι, τους έχουμε συλλάβει επειδή υποψιαζόμαστε ότι εμπλέκονται με την ομοφυλοφιλία στη Ζανζιβάρη, η οποία είναι παράνομη και είναι αντίθετη με το νόμο της χώρας», ανακοίνωσε η αστυνομία και στη συνέχεια δεσμεύτηκε πως θα εντείνει την επαγρύπνησή εναντίον των ομοφυλοφίλων.


Οκτώ άνδρες και 12 γυναίκες συνελήφθησαν σε ένα ξενοδοχείο όπου παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από μια ΜΚΟ που εργάζεται σε  προγράμματα για το HIV.


Η κυβέρνηση της Τανζανίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα καταστείλει τα ιδιωτικά κέντρα υγείας που παρέχουν υπηρεσίες σχετιζόμενες με το AIDS, για τις οποίες ο υπουργός Υγείας Ummy Mwalimu δήλωσε ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία.


Το ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ των ανδρών τιμωρείται αυστηρά στην Τανζανία. Οι συλληφθέντες ενδέχεται να καταδικαστούν ακόμη και με φυλάκιση 30 ετών. Ωστόσο, δεν υπάρχει απαγόρευση για το γυναικείο φύλο και το λεσβιακό σεξ.


Μέχρι πρόσφατα, η ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Τανζανία δεν είχε δεχτεί περιστατικά διακρίσεων που παρατηρούνται σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η γειτονική Ουγκάντα. Οι πολιτικοί αγνοούσαν σε μεγάλο βαθμό την ομοφυλοφιλική κοινότητα μέχρι την πρόσφατη άνοδο της κυβέρνησης με ατζέντα κατά των γκέι.

Ο υφυπουργός Υγείας Hamisi Kingwangalla υποσχέθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο την Παρασκευή να αγωνιστεί με όλη του τη δύναμη ενάντια στις ομάδες που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία στη χώρα και η κυβέρνηση πρόσφατα δεσμεύθηκε να απελάσει τους αλλοδαπούς που "προωθούν την ομοφυλοφιλία".

Δεκάδες άντρες που έχουν κατηγορηθεί ότι είναι ομοφυλόφιλοι έχουν συλληφθεί και έχουν ληφθεί για νοσοκομειακές εξετάσεις που επιβεβαιώνουν την ομοφυλοφιλία τους.


Τον Ιούλιο του 2016 απαγορεύτηκαν τα σεξουαλικά λιπαντικά από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Ummy Mwalimu δήλωσε ότι ενθάρρυναν την ομοφυλοφιλία που οδήγησε στη διάδοση του HIV.


Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 38 από τις 54 αφρικανικές χώρες. Τιμωρείται με θάνατο στη Μαυριτανία, το Σουδάν και τη Σομαλία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.



Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM