Ζαχάροβα: Οι αγενείς δημοσιογράφοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία

Μόσχα: Δεν θα ανεχθούμε αγενείς δημοσιογράφους της Δύσης-Ζαχάροβα: Όλα αυτά τελείωσαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους της Δύσης ότι αν συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά ή αντιμετωπίζουν με αγενή τρόπο τη χώρα, τότε η Μόσχα δεν θα τους ανεχθεί.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στα παράπονα δυτικών διακεκριμένων ανταποκριτών που συνάντησαν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν για προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας και της διαπίστευσης.

«Πόσα χρόνια τους παρασχέθηκαν συνθήκες που ήταν απολύτως ευνοϊκές», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους. «Όλα αυτά τελείωσαν τώρα. Τώρα θα ζήσουν με έναν νέο τρόπο», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Αν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματικό τρόπο, θα δουλέψουν, αν όχι, τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν θα δουλέψουν», πρόσθεσε.

«Αν συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, τότε απλά αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», διεμήνυσε η κα Ζαχάροβα. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο τον περασμένο Μάρτιο που επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον στρατό, με αποτέλεσμα ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν βαθιά μονόπλευρο τρόπο, αγνοώντας τις ρίζες της σύγκρουσης και τάσσονται ανοιχτά με την Ουκρανία, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτό και ασυνείδητο ρατσισμό εναντίον των Ρώσων.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter ενώ χαρακτηρίζει ορισμένους Ρώσους ρεπόρτερ ξένους πράκτορες. Ορισμένοι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Ρωσίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, μια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που συντάσσεται και δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ρωσία κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών, ακριβώς πάνω από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM