Ζαχάροβα: Οι αγενείς δημοσιογράφοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία

Μόσχα: Δεν θα ανεχθούμε αγενείς δημοσιογράφους της Δύσης-Ζαχάροβα: Όλα αυτά τελείωσαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους της Δύσης ότι αν συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά ή αντιμετωπίζουν με αγενή τρόπο τη χώρα, τότε η Μόσχα δεν θα τους ανεχθεί.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στα παράπονα δυτικών διακεκριμένων ανταποκριτών που συνάντησαν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν για προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας και της διαπίστευσης.

«Πόσα χρόνια τους παρασχέθηκαν συνθήκες που ήταν απολύτως ευνοϊκές», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους. «Όλα αυτά τελείωσαν τώρα. Τώρα θα ζήσουν με έναν νέο τρόπο», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Αν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματικό τρόπο, θα δουλέψουν, αν όχι, τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν θα δουλέψουν», πρόσθεσε.

«Αν συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, τότε απλά αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», διεμήνυσε η κα Ζαχάροβα. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο τον περασμένο Μάρτιο που επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον στρατό, με αποτέλεσμα ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν βαθιά μονόπλευρο τρόπο, αγνοώντας τις ρίζες της σύγκρουσης και τάσσονται ανοιχτά με την Ουκρανία, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτό και ασυνείδητο ρατσισμό εναντίον των Ρώσων.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter ενώ χαρακτηρίζει ορισμένους Ρώσους ρεπόρτερ ξένους πράκτορες. Ορισμένοι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Ρωσίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, μια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που συντάσσεται και δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ρωσία κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών, ακριβώς πάνω από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM