Ζαχάροβα: Οι αγενείς δημοσιογράφοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία

Μόσχα: Δεν θα ανεχθούμε αγενείς δημοσιογράφους της Δύσης-Ζαχάροβα: Όλα αυτά τελείωσαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους της Δύσης ότι αν συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά ή αντιμετωπίζουν με αγενή τρόπο τη χώρα, τότε η Μόσχα δεν θα τους ανεχθεί.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στα παράπονα δυτικών διακεκριμένων ανταποκριτών που συνάντησαν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν για προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας και της διαπίστευσης.

«Πόσα χρόνια τους παρασχέθηκαν συνθήκες που ήταν απολύτως ευνοϊκές», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους. «Όλα αυτά τελείωσαν τώρα. Τώρα θα ζήσουν με έναν νέο τρόπο», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Αν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματικό τρόπο, θα δουλέψουν, αν όχι, τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν θα δουλέψουν», πρόσθεσε.

«Αν συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, τότε απλά αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», διεμήνυσε η κα Ζαχάροβα. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο τον περασμένο Μάρτιο που επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον στρατό, με αποτέλεσμα ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν βαθιά μονόπλευρο τρόπο, αγνοώντας τις ρίζες της σύγκρουσης και τάσσονται ανοιχτά με την Ουκρανία, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτό και ασυνείδητο ρατσισμό εναντίον των Ρώσων.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter ενώ χαρακτηρίζει ορισμένους Ρώσους ρεπόρτερ ξένους πράκτορες. Ορισμένοι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Ρωσίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, μια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που συντάσσεται και δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ρωσία κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών, ακριβώς πάνω από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM