Ζαχάροβα: Οι αγενείς δημοσιογράφοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία

Μόσχα: Δεν θα ανεχθούμε αγενείς δημοσιογράφους της Δύσης-Ζαχάροβα: Όλα αυτά τελείωσαν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους της Δύσης ότι αν συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά ή αντιμετωπίζουν με αγενή τρόπο τη χώρα, τότε η Μόσχα δεν θα τους ανεχθεί.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στα παράπονα δυτικών διακεκριμένων ανταποκριτών που συνάντησαν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν για προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας και της διαπίστευσης.

«Πόσα χρόνια τους παρασχέθηκαν συνθήκες που ήταν απολύτως ευνοϊκές», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους. «Όλα αυτά τελείωσαν τώρα. Τώρα θα ζήσουν με έναν νέο τρόπο», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Αν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματικό τρόπο, θα δουλέψουν, αν όχι, τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν θα δουλέψουν», πρόσθεσε.

«Αν συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, τότε απλά αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», διεμήνυσε η κα Ζαχάροβα. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο τον περασμένο Μάρτιο που επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον στρατό, με αποτέλεσμα ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν βαθιά μονόπλευρο τρόπο, αγνοώντας τις ρίζες της σύγκρουσης και τάσσονται ανοιχτά με την Ουκρανία, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτό και ασυνείδητο ρατσισμό εναντίον των Ρώσων.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter ενώ χαρακτηρίζει ορισμένους Ρώσους ρεπόρτερ ξένους πράκτορες. Ορισμένοι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Ρωσίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, μια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που συντάσσεται και δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Ρωσία κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών, ακριβώς πάνω από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM