Υπουργός της Μέι στο επίκεντρο έρευνας για παρενόχληση - Έβαζε τη γραμματέα του να αγοράζει σεξουαλικά βοηθήματα

Υπουργός της Μέι στο επίκεντρο έρευνας για παρενόχληση - Έβαζε τη γραμματέα του να αγοράζει σεξουαλικά βοηθήματα Facebook Twitter
Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, Μαρκ Γκάρνιερ
0

Τη διενέργεια έρευνας με επίκεντρο τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου, που κατηγορείται από υπάλληλό του για ανάρμοστη συμπεριφορά ανακοίνωσε την Κυριακή η βρετανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ζήτησε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία του προσωπικού του κοινοβουλίου.

Ο Μαρκ Γκάρνιερ, υπουργός και βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, παραδέχθηκε σήμερα ότι προσφωνούσε τη γραμματέα του με ένα υποκοριστικό σεξουαλικού χαρακτήρα και της έδωσε χρήματα για να του αγοράσει δύο σεξουαλικά βοηθήματα, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Mail on Sunday, ότι «αυτό δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση σεξουαλική παρενόχληση».

Η έρευνα που θα διεξαχθεί θα καθορίσει εάν ο κώδικας δεοντολογίας των υπουργών παραβιάστηκε, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ στο BBC 1.

Με τη σειρά της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία δεν κρύβει την ανησυχία της για αυτού του είδους τις υποθέσεις που έχουν πρόσφατα δει το φως της δημοσιότητας, ελπίζει να δημιουργηθεί ένα γραφείο διαμεσολάβησης εντός της Βουλής των Κοινοτήτων και να προβλεφθεί μια καλύτερη διαδικασία προκειμένου να καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά με στόχο την «προστασία του προσωπικού που εργάζεται για τους βουλευτές», όπως έγραψε η ίδια στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Υπάρχει ήδη μια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών που είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά, μια διαδικτυακή πύλη και μια συμβουλευτική υπηρεσία στις οποίες μπορούν να προσφεύγουν οι καταγγέλλοντες, «εντούτοις πιστεύω ότι τώρα πρέπει να πάμε μακρύτερα» επισημαίνει η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε αυτήν την επιστολή που έστειλε επίσης στους αρχηγούς των κομμάτων. Η Μέι ζητάει από τον πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου να τη «βοηθήσει να κάνει όλα όσα μπορούμε ώστε να μην αμαυρωθεί περαιτέρω η φήμη του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τουλάχιστον 4 βουλευτές είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο πρώην υπουργός Στίβεν Κραμπ παραδέχθηκε σήμερα ότι έστειλε μηνύματα με «σαφές περιεχόμενο» σε μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 19 ετών από την οποία είχε πάρει συνέντευξη για να την προσλάβει το 2013. Ο Κραμπ παραιτήθηκε τον περασμένο χρόνο αφού το όνομά του ενεπλάκη σε παρόμοιο περιστατικό.

«Αυτές οι ιστορίες, εφόσον αποδειχθούν πραγματικές, είναι προφανώς απόλυτα απαράδεκτες» ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας στο BBC1.

Χθες ο ηγέτης των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επισήμανε ότι μια «υποτιμητική κουλτούρα υπάρχει και ευημερεί στους διαδρόμους της εξουσίας, περιλαμβανομένου του Ουεστμίνστερ», «μια κουλτούρα που ανέχεται τη βία σε βάρος των γυναικών εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ ζήτησε συγγνώμη για ένα κακόγουστο αστείο.

Μόλις εισήλθε στα στούντιο του BBC Radio 4, είπε: «Είναι σαν να μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα του Χάρβει Ουάινστιν- ελπίζω να εξέλθω με άθικτη την αξιοπρέπειά μου».

Τα σχόλιά του, με τα οποία αναφέρθηκε στον Αμερικανό παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται μεταξύ άλλων για σεξουαλική παρενόχληση, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση πολλών χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM