Υπόθεση Πελικό: Γυναίκα αστυνομικός κρέμασε μια κόκκινη καρδιά απέναντι από το δικαστήριο της Αβινιόν

Υπόθεση Πελικό: Γυναίκα αστυνομικός κρέμασε μια κόκκινη καρδιά απέναντι από το δικαστήριο της Αβινιόν Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο της Ζιζέλ Πελικό, η οποία με τη γενναία στάση της στη δίκη των πολλαπλών βιασμών της επί 10 χρόνια από 50 αγνώστους με ιθύνοντα νου τον πρώην σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας στη Γαλλία και όχι μόνο.

Την περασμένη Πέμπτη, μία μέρα μετά την συγκλονιστική τοποθέτηση της Ζιζέλ για τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν, μια γυναίκα αστυνομικός με πολιτικά ρούχα κρέμασε μια μεγάλη κόκκινη καρδιά στα τείχη ακριβώς απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

Η καρδιά είναι κατασκευασμένη από χαρτόνι και γράφει επάνω «Με τη Ζιζέλ» (Avec Gisèle). Όπως δήλωσε η αστυνομικός, που μίλησε στο τοπικό μέσο «France Bleu Vaucluse» αποκαλύπτοντας μόνο το μικρό της όνομα, «Βιρζινί», με το έργο που δημιούργησε ήθελε να δείξει τη στήριξή της στην 72χρονη Ζιζέλ Πελικό. «Έφτιαξα μια τεράστια καρδιά, είναι σπασμένη, την επισκεύασα με σχοινί, έχω λίγο καλλιτεχνική πλευρά. Είναι από χαρτόνι, δεν ξέρω αν θα κρατήσει πολύ, αλλά τουλάχιστον αυτή την είδε σήμερα το πρωί», δήλωσε η αστυνομικός, που κατάγεται από την Αβινιόν.

Η ίδια, ανέφερε πως το έργο της είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουν όλοι και ειδικότερα, οι κάτοικοι της Αβινιόν - Η Ζιζέλ ήταν θύμα βιασμών επί 10 χρόνια στην κατοικία της, στο μικρό χωριό Μαζάν κοντά στην Αβινιόν - ότι ο κόσμος είναι μαζί της. «Δεν είναι τίποτα (η καρδιά) αλλά αν ο καθένας μας κάνει κάτι μικρό για εκείνη, της δείχνουμε πως ο κόσμος είναι μαζί της. Έχω καταγωγή από την Αβινιόν και διαπιστώνω ότι οι κάτοικοι της Αβινιόν δεν μιλούν αρκετά για αυτό και νομίζω πως εμείς οι πολίτες έχουμε καθήκον να δημιουργήσουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να δείξουμε στη Ζιζέλ πως είμαστε μαζί της και πως αυτή δεν τα κάνει όλα αυτά για το τίποτα», τόνισε η Βιρζινί στο τοπικό μέσο της Αβινιόν «France Bleu Vaucluse».

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η όγδοη εβδομάδα της πολύκροτης δίκης των πολλαπλών βιασμών της Ζιζέλ Πελικό, που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Μέσα στην εβδομάδα απολογήθηκαν συνολικά έξι από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τους βιασμούς της Ζιζέλ, την οποία επί 10 χρόνια νάρκωνε ο βασικός κατηγορούμενος και σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό. Ο 71χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος βίαζε την ναρκωμένη σύζυγό του ή παραχωρούσε το αναίσθητο σώμα της σε άγνωστους άνδρες για να τη βιάζουν ενώ εκείνος τους καθοδηγούσε και παράλληλα, κατέγραφε τους βιασμούς.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους υποστηρίζουν πως πήγαιναν στην οικία των Πελικό επειδή νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζευγαριού. Ο Ντομινίκ Πελικό «ψάρευε» τους βιαστές της Ζιζέλ σε πλατφόρμα για swingers (ανταλλαγής συντρόφων) στο διαδίκτυο. Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο ενώ η επιλογή της Ζιζέλ για «ανοιχτή» δίκη και το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζει τους βιαστές της κάθε μέρα στο δικαστήριο την έχουν αναδείξει σε σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας. Παράλληλα, η υπόθεση Πελικό έκανε ευρέως γνωστό το φαινόμενο των βιασμών με χημική υποταγή. Ο όρος «χημική υποταγή» είναι διεθνής και χρησιμοποιείται για τα θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM