Υπόθεση Πελικό: Γιατί νάρκωσε την κόρη του ο δράστης - Ποτέ δεν την άγγιξα, λέει ο Ντομινίκ

Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου» είπε στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Την σχέση του με τον Ντομινίκ Πελικό περιέγραψε στο δικαστήριο ο γαμπρός του βασικού κατηγορούμενου για τους βιασμούς της συζύγου του, Ζιζέλ από τον ίδιο και 50 άγνωστους άνδρες επί 10 χρόνια.

Ο Πιερ Π., σύζυγος της κόρης του ζεύγους Πελικό, Καρολίν Νταριάν, κατέθεσε χθες Τρίτη στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν όσα γνωρίζει για την πολύκροτη υπόθεση των βιασμών της Ζιζέλ. 

Ο γαμπρός του ζεύγους Πελικό ανέφερε ότι γνώρισε τους γονείς της συζύγου του το 2003. Όπως δήλωσε, ο ίδιος είχε μια καλή σχέση με τον πεθερό του, Ντομινίκ Πελικό επειδή οι δύο άντρες είχαν κοινά ενδιαφέροντα, ειδικότερα με τον αθλητισμό.

Ο Πελικό έλεγε πως η Ζιζέλ ήταν πολύ κουρασμένη για να κρατήσει τα παιδιά

«Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί. Είχα πολλή στοργή για αυτόν τον άνθρωπο», είπε στο δικαστήριο ο γαμπρός του Πελικό, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγνοούσε πως ο πεθερός του ήταν ο ιθύνων νους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Ο Πιερ Π. ανέφερε πως όταν έπαιρνε τηλέφωνο στην οικία των πεθερικών του ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει με την μητέρα της συζύγου του. Σύμφωνα με τον γαμπρό των Πελικό, ο πεθερός του έλεγε στο ζευγάρι πως η Ζιζέλ «ήταν πολύ κουρασμένη για να κρατήσει τα παιδιά τους» ενώ όταν μιλούσε «τα λόγια της ήταν ασυνάρτητα» και «φαινόταν μπερδεμένη».

Σύμφωνα με την κατάθεση του Πιερ Π. το σίγουρο ήταν πως εκείνος και η σύζυγός του ανησυχούσαν για την υγεία της Ζιζέλ. «Τώρα καταλαβαίνω ότι ο μόνος στόχος ήταν να την έχει υπό την επιρροή του», δήλωσε ο μάρτυρας.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2020, ο γαμπρός του Πελικό έμαθε για την δράση του πεθερού του και τους βιασμούς της Ζιζέλ. «Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου. Έπρεπε να οργανώσουμε πώς θα το ανακοινώσουμε στην οικογένεια, στην κόρη και στον γιο μας. Ήμουν ο γαμπρός του, όμως αυτός δεν υπάρχει πια για μένα», κατέθεσε ο γαμπρός του Ντομινίκ Πελικό στο δικαστήριο και αποκάλυψε ότι είπε στον μικρό γιο του πως δεν θα έβλεπε ξανά τον παππού του. 

Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό απάντησε σχεδόν δακρυσμένος στον γαμπρό του: «Για μένα ήσουν σαν γιος μου. Είμαι ο μόνος υπεύθυνος».

«Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου», είπε ο Πελικό στον γαμπρό του

Όταν το 2020 συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό η αστυνομία κατά την διάρκεια έρευνας στην οικία του εντόπισε και φωτογραφίες της κόρης του, Καρολίν Νταριάν, που την έδειχναν να κοιμάται με τα εσώρουχα. 

Ο σύζυγός της κατέθεσε στο δικαστήριο: «Αυτή η ανακάλυψη πρόσθεσε τρόμο στον τρόμο. Ποτέ δεν την έχω ξαναδεί έτσι. Δεν αναγνωρίζω τα εσώρουχα στις φωτογραφίες. Το ερώτημα για μένα δεν είναι να μάθω αν ήταν ναρκωμένη, αλλά γιατί ήταν ναρκωμένη». Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η σύζυγός του μετά από όσα συνέβησαν δίνει μάχη κατά της χημικής υποταγής και είναι όπως η μητέρα της, Ζιζέλ Πελικό, δηλαδή, δείχνει «δυνατή» αλλά μέσα της είναι «ένας σωρός από ερείπια».

«Σε ρωτάω ένα πράγμα. Με πιστεύεις όταν λέω πως ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου;», ρώτησε τον γαμπρό του ο ιθύνων νους των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό και του ζήτησε να τον συγχωρήσει.

Συνήγορος υπεράσπισης επιτέθηκε στον γαμπρό των Πελικό για το επάγγελμά του

Κατά την διάρκεια της δίκης την Τρίτη, η συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 50 κατηγορουμένων για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό επιτέθηκε στον μάρτυρα. 

Ειδικότερα, η 45χρονη δικηγόρος Νάντια Ελ Μπουρουμί επιτέθηκε στον μάρτυρα για το επάγγελμά του. Ο γαμπρός του ζεύγους Πελικό είναι δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. «Η θέση σας είναι ευαίσθητη. Είστε αρχισυντάκτης στο BFMTV. Για μένα η δημοσιότητα της δίκης και η προβολή των βίντεο (με τους βιασμούς) είναι πρόβλημα. Στο BFMTV παρουσιάζετε τους κατηγορούμενους ως τέρατα», είπε η συνήγορος υπεράσπισης στον γαμπρό του ζεύγους Πελικό. 

Ο δημοσιογράφος απάντησε πως παραμένει επαγγελματίας και ποτέ δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να μιλήσει για τη δίκη της Μαζάν στο κανάλι που εργάζεται.

Η πολύκροτη δίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό από 50 άγνωστους άνδρες ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε την 72χρονη σύζυγό του και «παρέδιδε» το σώμα της σε άγνωστους άνδρες για να την βιάζουν. Ο 71χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος «στρατολογούσε» τους βιαστές από πλατφόρμα για swingers (ανταλλαγής συντρόφων) στο διαδίκτυο. Οι πολλαπλοί βιασμοί της Ζιζέλ Πελικό εν αγνοία του θύματος είχαν διάρκεια 10 χρόνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM