Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Συνεχίζεται την Δευτέρα για έκτη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της και 50 άγνωστους άνδρες, που εκείνος «στρατολογούσε» μέσω πλατφόρμας για swingers (ανταλλαγής συντρόφων) στο διαδίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο δικαστήριο πέντε από τους πενήντα βιαστές της Ζιζέλ Πελικό, την οποία ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε επί 10 χρόνια με αγχολυτικά χάπια και προσκαλούσε άγνωστους άνδρες να την βιάζουν ενώ ο ίδιος ήταν παρών και κατέγραφε τους βιασμούς. Οι πέντε κατηγορούμενοι που θα εξεταστούν από το δικαστήριο αυτή την εβδομάδα είναι:

1. Ντιντιέ Σ. 68 ετών. Κάτοικος της μικρής πόλης Μπενταρίντ, στο νομό Βακλούς, δηλαδή πολύ κοντά στο χωριό Μαζάν όπου κατοικούσε το ζεύγος Πελικό. Ο 68χρονος είναι συνταξιούχος υπάλληλος εταιρείας μεταφορών και πατέρας δύο παιδιών. Έχει δηλώσει πως υπήρξε θύμα βιασμού στην εφηβεία του και μετά την σύλληψή του για την υπόθεση Πελικό υποστήριξε πως είναι ομοφυλόφιλος και αφού γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό σε πλατφόρμα γνωριμιών πήγε στην κατοικία του επειδή είχαν συμφωνήσει πως θα κάνει σεξ μαζί του. Στην ανάκριση είχε δηλώσει πως ό,τι έκανε στη Ζιζέλ Πελικό έγινε μετά από οδηγίες του συζύγου της.

Κατά την έναρξη της δίκης στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν παραδέχεται τα γεγονότα δήλωσε: «Όχι, δεν είχα πρόθεση να βιάσω την κυρία».

2. Καρίμ Σ. 40 ετών. Ανύπαντρος και χωρίς παιδιά, ο 40χρονος επισκέφθηκε μια φορά την οικία του ζεύγους Πελικό στη Μαζάν ενώ είχε σκοπό να κλείσει και δεύτερο ραντεβού για να βιάσει τη Ζιζέλ, όμως τελικά αυτό δεν έγινε. Στην ανάκριση είχε δηλώσει πως ο βασικός κατηγορούμενος του ζήτησε να εγκαταστήσει μια κάμερα στο μπάνιο του καθώς ο κατηγορούμενος είναι πληροφορικός στο επάγγελμα, όμως αυτός δεν το έκανε. Η αστυνομία έχει στα χέρια της τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ο Καρίμ με τον Πελικό πριν ο 40χρονος επισκεφθεί την οικία του ζευγαριού στη Μαζάν. Σύμφωνα με τα μηνύματα, ο Ντομινίκ Πελικό είχε ενημερώσει τον υποψήφιο βιαστή της συζύγου του πως η Ζιζέλ θα είναι ναρκωμένη.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Καρίμ Σ. υποστήριξε πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε ένα «νοσηρό σεξουαλικό παιχνίδι» του ζεύγους Πελικό αλλά είχε εμπιστοσύνη στον Ντομινίκ Πελικό. Στον υπολογιστή του η αστυνομία ανακάλυψε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως το κατέβασε κατά λάθος νομίζοντας ότι το υλικό αφορούσε ενήλικα άτομα. Κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε πως έχει διαπράξει βιασμό, ούτε πως είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

3. Βενσάν Σ. 42 ετών. Ζει στη μικρή πόλη Καρπαντρά, κοντά στη Μαζάν. Επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Στην αστυνομία ανέφερε πως είχε αντιληφθεί ότι η Ζιζέλ κοιμόταν, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε πως αυτή ήταν ναρκωμένη και δεν είχε δώσει την συγκατάθεσή της για όσα έγιναν. Δήλωσε πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε ένα παιχνίδι του ζεύγους Πελικό και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν διάβασε στον Τύπο για την υπόθεση. Μετά την σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό, ο 42χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε το θάρρος να πάει στην αστυνομία.

Η ψυχολόγος που τον έχει εξετάσει έγραψε στην έκθεσή της πως ο κατηγορούμενος «σε καμία στιγμή δεν εξέφρασε μεταμέλεια, ούτε έδειξε ενσυναίσθηση προς το θύμα». Ο Βενσάν Σ. έχει ήδη καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή για κακοποίηση της πρώην συντρόφου του. Για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει: «Αναγνωρίζω τις πράξεις αλλά όχι το γεγονός του βιασμού».

4. Ζαν Μαρκ Λ. 74 ετών. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους 50 άνδρες που βίασαν την Ζιζέλ Πελικό. Συνταξιούχος οδηγός νταλίκας, κατοικεί σε μικρό προάστιο Λε Ποντέ της Αβινιόν. Για περισσότερα από 20 χρόνια, μετά το διαζύγιό του, διατηρεί ελεύθερες σχέσεις. Γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό στο σάιτ coco.fr. για swingers και την επόμενη μέρα οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ και συμφώνησαν να βρεθούν το ίδιο βράδυ, «όχι πριν από τα μεσάνυχτα ή τη μία το πρωί», όπως του είπε ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο 74χρονος μετά την σύλληψή του υποστήριξε πως έπεσε θύμα παγίδας του Ντομινίκ Πελικό. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν γνώριζε πως ο Πελικό νάρκωνε την σύζυγό του. Όταν στην αστυνομία του έδειξαν τα βίντεο με τον βιασμό της Ζιζέλ, τα χαρακτήρισε πλαστά και αμφισβήτησε πως παρέμεινε στην οικία των Πελικό επί τρεις ώρες ενώ εξέφρασε την άποψη για πιθανή συνενοχή της Ζιζέλ Πελικό. Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του «θύμα συνωμοσίας». Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα. Η ψυχολόγος που τον εξέτασε αναφέρει στην έκθεσή της πως ο κατηγορούμενος «αδυνατεί να αναγνωρίσει τη μη συναίνεση του θύματος και τον χαρακτήρα του βιασμού στις πράξεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από άρνηση, προκειμένου να κρατηθεί μακριά από την ενοχή».

5. Πατρίκ Α. 60 ετών. Είναι κάτοικος του νομού Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς (Alpes-de-Haute-Provence) στη νοτιοανατολική Γαλλία, που συνορεύει με την Αβινιόν. Άνεργος για λόγους υγείας, έχει δηλώσει πως πήγε στην κατοικία των Πελικό στη Μαζάν για μια ομοφυλοφιλική συνεύρεση. Όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση, ο Ντομινίκ Πελικό του είπε πως η σύζυγός του θα είναι παρούσα αλλά για να συνευρεθούν οι δύο άντρες θα πρέπει πρώτα ο 60χρονος να έχει σεξουαλική επαφή με την Ζιζέλ. Στη θέα των βίντεο που του έδειξε η αστυνομία ο 60χρονος δήλωσε πως «ντρεπόταν αλλά ενήργησε με αυτό τον τρόπο επειδή του το ζήτησε ο Ντομινίκ Πελικό».

Ο ίδιος κατά την έναρξη της δίκης υποστήριξε πως αναγνωρίζει τα γεγονότα και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα. «Είμαι ομοφυλόφιλος και είχα ραντεβού με τον Ντομινίκ Πελικό», επέμενε ο 60χρονος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης στις 2 Σεπτεμβρίου.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM