ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Υπόθεση Μάντλιν: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία 16χρονης Γερμανίδας

Υπόθεση Μάντλιν: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία 16χρονης Γερμανίδας Facebook Twitter
0

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τον φάκελο για τη δολοφονία στο Βέλγιο μιας Γερμανίδας έφηβης το 1996 εξαιτίας της πιθανότητας να συνδέεται με τον Κρίστιαν Μπ., τον νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν Μακάν στην Πορτογαλία το 2007. 

Το γεγονός έγινε σήμερα γνωστό. Η 16χρονη αυτή Γερμανίδα, ονόματι Καρόλα Τίτζε, είχε βρεθεί νεκρή και ακρωτηριασμένη τον Ιούλιο του 1996, σε μια παραλία του Βελγίου, έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η εισαγγελία της πόλης Μπριζ, στα βορειοδυτικά του Βελγίου, «ανοίγει και πάλι τον σχετικό φάκελο με αυτήν την δολοφονία», δήλωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας χωρίς να επεκταθεί.

Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το μυστήριο της εξαφάνισης της 3χρονης τότε Μάντλιν πριν από 13 χρόνια από το θέρετρο της Πορτογαλίας Πράια ντα Λους επιτέλους θα λυνόταν ανακοινώνοντας ότι ύποπτος για την υπόθεση είναι ένας 43χρονος Γερμανός. Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτο για ανθρωποκτονία» τον άνδρα αυτόν και πρόσθεσε ότι πιθανόν να είναι ο δολοφόνος της μικρής.

Ο ύποπτος, τον οποίον τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν Κρίστιαν Μπ., έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών. Ο άνδρας αυτός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή του Κιέλου, στη βόρεια Γερμανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στην απομόνωση για την δική του ασφάλεια, όπως είπε ο Κλάους Κρίστιαν Κλάουσεν, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Δεν του επιτρέπεται να βγει από το κελί του αν δεν συνοδεύεται από φρουρούς ασφαλείας και ποτέ την ίδια ώρα που βγαίνουν άλλοι κρατούμενοι για να αποφευχθούν επιθέσεις εναντίον του, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ακρόασης επιτροπής της τοπικής βουλής.

Οι δικηγόροι που ορίστηκαν για την υπεράσπισή του παραιτήθηκαν από την υπόθεση χωρίς να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αντικαταστάθηκαν από άλλους, οι οποίοι έχουν απειλήσει με αγωγές γνωστούς του πελάτη τους, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως επιθετικό και ύποπτο.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στις 3 Μαΐου του 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, καθώς οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό τάπας μπαρ. Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες του είδους αυτού των τελευταίων ετών.

Παρά τον μεγάλο αριθμό υπόπτων και σεναρίων σχετικά με το τι πιθανόν να είχε συμβεί κανένας δεν καταδικάστηκε για την απαγωγή της και δεν βρέθηκαν ποτέ ίχνη της. Μετά τον χαρακτηρισμό του Κρίστιαν Μπ. ως νέου υπόπτου, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο αυτόν και στην υπόθεση ενός άλλου κοριτσιού που αγνοείται στη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα πεντάχρονο κορίτσι ονόματι Ίνγκα από την πόλη Σένεμπεκ του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ, το οποίο το 2015 εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος στη διάρκεια εκδρομής με την οικογένειά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM