Υπόθεση Κασόγκι: «Προσχεδιασμένη δολοφονία», λέει ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας

Υπόθεση Κασόγκι: «Προσχεδιασμένη δολοφονία», λέει ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter
0

H δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν προσχεδιασμένη, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα η πληροφορία αυτή προέκυψε από συνεργασία με την τουρκική αστυνομία που ερευνά την υπόθεση 

«Η κατηγορούσα αρχή έλαβε πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, μέσω της Κοινής Ομάδας Εργασίας ανάμεσα στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και την Τουρκική Δημοκρατία. Οι πληροφορίες αυτές φανερώνουν πως οι ύποπτοι στην υπόθεση Κασόγκι προσχεδίασαν το έγκλημα τους», είπε ο Σαιχ Σουόντ Μπιν Αμπντουλάχ Μοτζαμπ. 

Την ανακοίνωση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. 

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο Κασόγκι σκοτώθηκε από μια ομάδα πρακτόρων που είχαν έρθει από το Ριάντ.

Συνολικά 18 ύποπτοι, όλοι Σαουδάραβες, έχουν συλληφθεί στη Σαουδική Αραβία και πολλοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν αποπεμφθεί.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του εισαγγελέα, σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Mπιν Σαλμάν προήδρευσε σήμερα της πρώτης συνάντησης της επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η δήλωση του γενικού εισαγγελέα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση  των Σαουδαράβων για το θέμα από το Σάββατο όταν παραδέχτηκαν πως ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο ύστερα από μια «συζήτησε που είχε βίαιη κατάληξη».

Ανεπισήμως, Σαουδάραβες αξιωματούχοι έχουν δώσει κατά καιρούς διάφορες και σε μεγάλο βαθμό αντιφατικές αφηγήσεις για την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, CNN, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM