ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
0

Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, προσθέτοντας ότι ενημερώνεται κατ' ιδίαν γι΄αυτό. Ο υπουργός σημείωσε ότι προσβλέπει σε κάποια λύση στο άμεσο μέλλον, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πρόωρο να κάνει κάποιο σχόλιο για το συνολικό σχέδιο ή τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Απαντώντας στην ερώτηση, αν θα έπρεπε το ΔΝΤ να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τελευταίο ελληνικό πρόγραμμα, ο αμερικανός υπουργός απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε κάποιες κατ' ιδίαν συζητήσεις για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Προφανώς, έχω ενημερωθεί κατ' ιδίαν για αυτό. Ενθαρρύνουμε το ΔΝΤ να έχει συζητήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας για το θέμα. Όπως έχω ήδη πει, θεωρούμε ότι αυτό είναι κυρίως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, αν και είναι κάτι που το παρακολουθούμε, επειδή είναι σημαντικό για τις οικονομίες στον κόσμο και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Θα ήταν πρόωρο να κάνω κάποιο σχόλιο για την όποια συμμετοχή του ΔΝΤ ή το συνολικό σχέδιο. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάτι στο άμεσο μέλλον που θα αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Θα ήταν, όμως, πρόωρο να κάνω σχόλιο για τις όποιες λεπτομέρειες (της συμμετοχής) του ΔΝΤ ή κάτι άλλο. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να μου έχει παρουσιασθεί, αν και, όπως είπε, έχουμε κατ' ιδίαν συζητήσεις».

 

Απαντώντας στην ερώτηση, αν το ΔΝΤ έχει κάποιο ρόλο στο να δανείζει και να βοηθά πλούσιες χώρες, που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, ο Μνούτσιν σημείωσε: «Δεν είναι, κατά την άποψή μου, ο βασικός τους στόχος. Το αν έχει έναν ρόλο ή όχι - έχουμε ένα περίπλοκο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Το ελληνικό ζήτημα υφίσταται για μία σημαντική χρονική περίοδο, είναι ένα περίπλοκο θέμα Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κατ' ανάγκη την Ελλάδα ως παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει μία ιστορία του ΔΝΤ στην Ελλάδα και, όπως είπα, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM