Από τα μέσα Σεπτεμβρίου η προσκόμιση πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού θα αποτελεί προϋπόθεση εργασίας για όλο το προσωπικό της Washington Post, με εξαιρέσεις για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. 

 

Αυτό ανέφερε σε υπόμνημα προς το προσωπικό ο εκδότης της εφημερίδας, Φρεντ Ράιαν. Η Washington Post υιοθετεί αυτή τη νέα πολιτική για τον εμβολιασμό την ώρα που στις ΗΠΑ καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. 

 

Αυτή την περίοδο, εταιρείες στις ΗΠΑ προσπαθούν να καταλήξουν πώς θα επαναλειτουργήσουν τα γραφεία τους. Η Apple την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να καθυστερήσει για ένα μήνα, έως τον Οκτώβριο, την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία. 

 

Η Washington Post- που ανήκει στον Τζεφ Μπέζος- σχεδιάζει να ξανανοίξει τα γραφεία της για όλους τους εργαζομένους, για τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τις 13 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση εμβολιασμού έως τότε, ανέφερε ο Ράιαν. 

 

Οι συνεργάτες και οι επισκέπτες που θα μπαίνουν στα γραφεία της εφημερίδας επίσης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού. 

 

«Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη προσκομίσει απόδειξη εμβολιασμού, δεν παίρνω με ευκολία αυτή την απόφαση», σημείωσε στο υπόμνημα. «Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά ζητήματα υγείας και τις ειλικρινείς ανησυχίες για την ασφάλεια τόσο πολλών εργαζομένων, πιστεύω ότι αυτό το πλάνο είναι το σωστό», εξήγησε. 

 

Με πληροφορίες από Reuters