Yποχρεωτικό το προφυλακτικό στους οίκους ανοχής της Γερμανίας

Yποχρεωτικό το προφυλακτικό στους οίκους ανοχής της Γερμανίας Facebook Twitter
1

Yποχρεωτικό θα είναι για όλους τους πελάτες ιερόδουλων στη Γερμανία, το προφυλακτικό σε λίγο καιρό. Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)


Στόχος είναι να προστατευθούν καλύτερα οι ιερόδουλες στη χώρα όπου η πορνεία είναι νόμιμη από το 2002.Το κυριότερο νέο μέτρο που προβλέπει ο νόμος είναι αυτό της υποχρεωτικής χρήσης προφυλακτικών από τους πελάτες των οίκων ανοχής, επί ποινή προστίμου. Σε κάθε οίκο ανοχής μάλιστα θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες.


Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το πότε θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από τον Ιούλιο του 2017.


Αλλαγές έρχονται όμως και στη διαδικασία ίδρυσης ενός οίκου ανοχής, που σήμερα είναι πολύ απλή. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάζεται το ποινικό μητρώο των ιδιοκτητών, ώστε να μην δίνεται η άδεια σε πρώην μέλη εγκληματικών οργανώσεων που σχετίζονταν με εμπορία ανθρώπων και σωματεμπορία. Θα αυστηροποιηθούν εξάλλου και οι κανόνες υγιεινής και οι ιερόδουλες δεν θα επιτρέπεται στο εξής να στεγάζονται στα δωμάτια όπου δέχονται πελάτες, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές περιπτώσεις.

 

Ο νέος νόμος "συμπληρώνει" εκείνον του 2002 που νομιμοποίησε την πορνεία, δίνοντας θεωρητικά στις ιερόδουλες το δικαίωμα να διεκδικούν επιδόματα ανεργίας και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τα φεμινιστικά κινήματα της Γερμανίας έχουν καταγγείλει κατ' επανάληψη τον νόμο, μολονότι τα συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα τον χαιρέτισαν. Σε μια έκθεση του 2007 —τη μοναδική που έχει συνταχθεί μέχρι σήμερα— οι αρχές χαρακτήριζαν απογοητευτικά τα αποτελέσματα του νόμου του 2002, καθώς δεν βελτιώθηκε στην πραγματικότητα η κοινωνική προστασία των ιερόδουλων και μόνο το 1% από αυτές είχε συνάψει κάποιου είδους σύμβαση εργασίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο έδειξε πως, χωρίς επέμβαση της δικαιοσύνης, διέτρεχε κίνδυνο να υποστεί «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία προτού να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν» οι αντίδικες πλευρές
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια