Υποχώρηση Μακρόν μετά τα «κίτρινα γιλέκα» - Αναμένεται η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της χώρας

Υποχώρηση Μακρόν μετά τα «κίτρινα γιλέκα» - Αναμένεται η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της χώρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τα «κίτρινα γιλέκα» έριξαν τη δημοτικότητα του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ, αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ καθώς το κίνημα διαμαρτυρίας των "Κίτρινων Γιλέκων" γιγαντώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό του Paris Match και του Sud Radio και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου έπεσε στο 23%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας-έξι ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό της δημοτικότητας του Φιλίπ μειώθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Μακρόν είναι αντίστοιχο με εκείνο του προκατόχου του στην προεδρία Φρανσουά Ολάντ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με το Paris Match. Ο Ολάντ θεωρούνταν τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Οι πρώτες διαδηλώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και έκτοτε έχουν πάρει την μορφή ευρύτερης διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι την 1η Δεκεμβρίου πήραν ιδιαίτερα βίαιη μορφή με λεηλασίες στην Αψίδα του Θριάμβου και βανδαλισμούς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Η φορολογία στα καύσιμα έχει προκαλέσει την δημιουργία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο έχει αιφνιδιάσει την κυβέρνηση Μακρόν.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το όσα αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ, αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα, που προκάλεσε την σύσταση του κινήματος.

Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα κίνησης τον Ιανουάριο, δεύτερη αύξηση φόρων μέσα σε διάστημα ενός ετούς.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM
MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM