Υπέρ των κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπέρ των κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν (EPA)
0

Οριστικό είναι πλέον το «άνοιγμα» του άρθρου 7 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μία εξέλιξη που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Βουδαπέστης - Ε.Ε.

Τελικώς η πρόταση της Ολλανδίας για το άνοιγμα του άρθρου 7 της συνθήκης της Λισαβόνας έλαβε μεγάλη πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα εγκρίθηκε με ψήφους 448 υπέρ και 197 κατά.

Σημειώνεται πως η Ουγγαρία θα είναι η δεύτερη χώρα της Ε.Ε .μετά την Πολωνία στην οποία εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διάταξη.

Τι είναι το άρθρο 7

 

Το άρθρο 7 της συνθήκης της Λισαβόνας επί της ουσίας είναι ένας μηχανισμός επιβολής κυρώσεων σε χώρα μέλος της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και το προσωρινό πάγωμα στο δικαίωμα ψήφου. Το άρθρο ενεργοποιείται σε περιπτώσεις που μία χώρα μέλος παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου.

Στην περίπτωση της Ουγγαρίας, η Ολλανδία στο υπόμνημα που έχει συνταχθεί κατηγορεί την πολιτική ηγεσία της χώρας πως παραβιάζει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της και κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα τόσο στην πολιτική ζωή όσο και στην δικαιοσύνη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM