Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ανώτερος υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είναι ύποπτος για διαρροή απόρρητων εγγράφων στο Ιράν, αποκάλυψε αξιωματούχος του Πενταγώνου στο Sky News Arabia την Τρίτη.

Το εν λόγω άτομο διαθέτει άδεια ασφαλείας που παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και υπηρετεί ως διευθυντής στο Γραφείο του Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το Sky News Arabia αναφέρει ότι αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι η έρευνα που διεξάγεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ουάσιγκτον σχετικά με τη διαρροή εγγράφων αναφορικά με το ισραηλινό στρατιωτικό σχέδιο για τα αντίποινα εναντίον του Ιράν οδηγεί σε «υποψίες» για την εμπλοκή μιας ανώτερης γυναίκας υπαλλήλου στο Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος που θεωρείται ύποπτη για τη διαρροή εγγράφων σχετικά με το ισραηλινό στρατιωτικό σχέδιο επίθεσης στο Ιράν είναι μια Ιρανοαμερικανίδα με το όνομα Ariane Tabatabai.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της επίσημης έρευνας, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι επιτροπές πληροφοριών και ενόπλων δυνάμεων στο Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί για αυτό το θέμα, ειδικά επειδή η ύποπτη διαθέτει «υψηλού επιπέδου μυστική άδεια  που της δίνει πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες.»

Όπως αναλύουν αμερικανικά ΜΜΕ «είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι διαρροές προήλθαν από κάπου στην κυβέρνηση. Αυτές οι άκρως απόρρητες πληροφορίες προήλθαν από μια υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ και δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα μπορούσε νόμιμα να κοινοποιηθεί εκτός της αμερικανικής κυβέρνησης. Και τουλάχιστον ένας ανώτατος αξιωματούχος του στρατοπέδου Χάρις-Μάιντεν, ο ειδικός απεσταλμένος του Ιράν, Ρόμπερτ Μάλεϊ, ο οποίος πλέον δεν εργάζεται, πιστεύεται ότι είχε αποθηκεύσει απόρρητο υλικό στον προσωπικό του λογαριασμό email και στο κινητό του τηλέφωνο, όπου αργότερα έγινε πρόσβαση σε αυτό από έναν 'εχθρικό κυβερνοχώρο'. Ο Μάλεϊ είχε δεσμούς με μια ομάδα φιλοϊρανών, την Iran Experts Initiative, της οποίας κάποιοι συνεργάτες, όπως η Ariane Tabatabai, συνεχίζουν να εργάζονται σε κορυφαίες θέσεις όπου ενδέχεται να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα».

Με πληροφορίες από Sky News Arabia, New York Post


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM