Υεμένη: Πάνω από 7.000 νεκροί και 35.000 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου

Υεμένη: Πάνω από 7.000 νεκροί και 35.000 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου Facebook Twitter
0

Στα περίπου δύο χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στην Υεμένη, περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 37.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στις 25 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 7.070 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 36.818 τραυματιστεί, σύμφωνα με νέο απολογισμό που καταρτίστηκε από τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ.

Στη σύρραξη στην Υεμένη εμπλέκεται ο κυβερνητικός στρατός με τους σιίτες αντάρτες Χούτι που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Σαναά.

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν μετά την εμπλοκή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στις 26 Μαρτίου 2015, ο οποίος προσπαθεί να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες.

Οι διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν πλέον για τον κίνδυνο να υπάρξει λιμός στη χώρα, αλλά και για την εμφάνιση χολέρας σε κάποιες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε από τη Σαναά, ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι περισσότερα από τα μισά ιατρικά κέντρα της Υεμένης έχουν κλείσει ή λειτουργούν εν μέρει. Παράλληλα παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων σε περισσότερες από το 40% των περιοχών της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM