Υεμένη: Πάνω από 7.000 νεκροί και 35.000 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου

Υεμένη: Πάνω από 7.000 νεκροί και 35.000 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου Facebook Twitter
0

Στα περίπου δύο χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στην Υεμένη, περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 37.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στις 25 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 7.070 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 36.818 τραυματιστεί, σύμφωνα με νέο απολογισμό που καταρτίστηκε από τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ.

Στη σύρραξη στην Υεμένη εμπλέκεται ο κυβερνητικός στρατός με τους σιίτες αντάρτες Χούτι που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Σαναά.

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν μετά την εμπλοκή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στις 26 Μαρτίου 2015, ο οποίος προσπαθεί να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες.

Οι διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν πλέον για τον κίνδυνο να υπάρξει λιμός στη χώρα, αλλά και για την εμφάνιση χολέρας σε κάποιες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε από τη Σαναά, ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι περισσότερα από τα μισά ιατρικά κέντρα της Υεμένης έχουν κλείσει ή λειτουργούν εν μέρει. Παράλληλα παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων σε περισσότερες από το 40% των περιοχών της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM