Υεμένη: Αναφορές για αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι

Αεροπορικές επιθέσεις κατά περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: CENTCOM
0

Αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης. 

Τα χτυπήματα που έγιναν στο λιμάνι Χοντέιντα καθώς και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Υεμένης, όπως μεταφέρει ο προσκείμενος στους αντάρτες Χούτι τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, αποδίδονται στις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα. 

Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Χούτι έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος. Ήταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Χούτι από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι η δράση των ανταρτών γίνεται όπως υποστηρίζουν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. 

Λίγες ημέρες πριν από την φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, είχε βυθιστεί το βρετανικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Rubymar το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι στις 18 Φεβρουαρίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM