Πυραυλική επίθεση των Χούτι σε φορτηγό πλοίο - Δύο νεκροί

Πυραυλική επίθεση των Χούτι σε φορτηγό πλοίο - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Marine Traffic
0

Πυραυλική επίθεση από τους Χούτι δέχτηκε το φορτηγό πλοίο True Confidence, περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος.

Την ύπαρξη των δύο νεκρών επιβεβαιώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη. Πρόκειται για τους πρώτους καταγεγραμμένους νεκρούς από τότε που οι Χούτι άρχισαν να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που, όπως λένε, συνδέονται με το Ισραήλ.

«Τουλάχιστον δύο αθώοι ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Αυτό ήταν το θλιβερό και αναμενόμενο αποτέλεσμα των απερίσκεπτων εκτοξεύσεων πυραύλων των Χούτι κατά της διεθνούς ναυτιλίας. Πρέπει να σταματήσουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με τις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους και αυτών που τραυματίστηκαν» ανέφερε στο Χ (πρώην Twitter) η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη.

Το True Confidence με σημαία Μπαρμπέιντος, χτυπήθηκε περίπου στις 9:30, ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Όπως αναφέρουν οι μέχρι στγμής πληροφορίες, τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται και έξι έχουν τραυματιστεί - ανάμεσά τους τέσσερις σοβαρά εγκαυματίες. 

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ναυτικό της Υεμένης» ζήτησε από το True Confidence, μέσω ασυρμάτου, να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με την υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν ότι στο πλοίο δεν βρισκόταν κανένας Έλληνας.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανέφερε νωρίτερα πως έλαβε αναφορά για ένα συμβάν 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας. Ναυτιλιακή πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε στο Reuters πως το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Το True Confidence ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η εταιρεία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά. 

Οι Χούτι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 45 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον εμπορικών πλοίων και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και του συνασπισμού που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM