Ξεπέρασαν τους 8.100 οι νεκροί από τον Έμπολα

Ξεπέρασαν τους 8.100 οι νεκροί από τον Έμπολα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 8.153 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα στα τρία κράτη της δυτικής Αφρικής (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Λιβερία) που έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιπλέον 15 άτομα έχουν πεθάνει από την την επιδημία του ιού στις υπόλοιπες χώρες που έχουν αναφερθεί κρούσματα -έξι στο Μάλι, ένας στις ΗΠΑ και οκτώ στη Νιγηρία.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι θάνατοι (3.471) έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, αν και σημειώνεται επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 8.115. Η Σιέρα Λεόνε είναι η χώρα όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα (9.772) ενώ 2.915 είναι οι νεκροί. Η Γουινέα μετρά 2.769 κρούσματα και 1.767 νεκρούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM