Ξεκινούν ξανά τα έργα στη Διώρυγα του Παναμά

Ξεκινούν ξανά τα έργα στη Διώρυγα του Παναμά Facebook Twitter
0

Μετά από εβδομάδες αδιεξόδου, τα έργα διαπλάτυνσης της διώρυγας του Παναμά ξεκινούν και πάλι. Σε μια κίνηση καλής θέλησης, η κοινοπραξία, που έχει αναλάβει το έργο, έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο εργοτάξιο. Εκπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας που ηγείται της κοινοπραξίας ανακοίνωσε, ότι βρέθηκε λύση στο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο απειλούσε να τινάξει στον αέρα τις εργασίες.

 

Θετική είναι η στάση της κρατικής διαχειρίστριας αρχής. «Ανταποκρινόμαστε θετικά στην επανέναρξη των εργασιών. Κρατικά στελέχη έδωσαν εντολή στην τράπεζα να απελευθερώσει τα κεφάλαια. Η ροή χρηματοδότησης προς την κοινοπραξία άνοιξε και πάλι», δήλωσε ο υπεύθυνος της διαχειρίστριας αρχής.

Η κρίση ξεκίνησε όταν η κοινοπραξία υποστήριξε ότι το έργο ξεπέρασε το αρχικό κόστος και ζήτησε από την κυβέρνηση του Παναμά να καταβάλλει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός τριών ημερών. Το έργο δεν αναμένεται να παραδοθεί πριν τα τέλη του 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM