Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ Facebook Twitter
1

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε, επίσης, με τον Αμερικανό υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, ο οποίο βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας, που περιλαμβάνει το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάνον επανέλαβε την «πάγια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη του φυσικού της πλούτου».

Η δήλωση του κ. Φάνον προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έγινε μερικές ώρες ύστερα από την απειλή του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει και θα κηρύξει «παράνομες» τις αδειοδοτήσεις για φυσικό αέριο από την Κύπρο στην ΑΟΖ.

Ο κ. Φάνον θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή συνεργασία σε ενεργειακά θέματα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι το ταξίδι του Φράνσις Φάνον «θα αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα, μέσα από την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχετικές εξαγωγές. Παράλληλα, θα ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, στοχεύοντας στην αυξημένη περιφερειακή σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ εν μέσω shutdown: Μυστική δωρεά 130 εκατ. δολαρίων στο Πεντάγωνο

Διεθνή / Σκάνδαλο στις ΗΠΑ εν μέσω shutdown: Μυστική δωρεά 130 εκατ. δολαρίων στο Πεντάγωνο

Ανώνυμος δωρητής προσφέρει 130 εκατ. δολάρια στο Πεντάγωνο για να πληρωθούν οι στρατιώτες εν μέσω κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα δεοντολογίας
LIFO NEWSROOM
Κάθριν Κόνολι: Η ανεξάρτητη πολιτικός στο κατώφλι της ιρλανδικής προεδρίας

Διεθνή / Κάθριν Κόνολι: Η ανεξάρτητη πολιτικός στο κατώφλι της ιρλανδικής προεδρίας

Η Κάθριν Κόνολι, γνωστή για την ακεραιότητα και τη μαχητικότητά της, διεκδικεί την προεδρία της Ιρλανδίας με υπόσχεση να είναι «μια φωνή ειρήνης» και να υπερασπιστεί τη στρατιωτική ουδετερότητα της χώρας
LIFO NEWSROOM
Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια