Ξεκίνησε η δίκη του Δανού εφευρέτη για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου στο υποβρύχιό του

Ξεκίνησε η δίκη του Δανού εφευρέτη για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου στο υποβρύχιό του Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν για τον θάνατο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, στο υποβρύχιό του τον περασμένο Αύγουστο. 

Ο Μάντσεν αρνήθηκε ότι σκότωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Κιμ Βαλ κατά τη σημερινή έναρξη της δίκης του. Όμως, παρότι ήταν παρών στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης, δεν κατέθεσε ο ίδιος.

Η δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης της δεν άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βαλ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το ιδιωτικό του αυτοσχέδιο υποβρύχιο για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ της και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Ο Μάντσεν, ο οποίος έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του, έχει ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη, αλλά εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη στις 10 Αυγούστου. Έντεκα μέρες αργότερα βρέθηκε ο ακέφαλος κορμός του σώματός της ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης. Στις αρχές Οκτωβρίου δύτες ανακάλυψαν τα πόδια, το κεφάλι και ρούχα του θύματος.

Η δίκη του Μάντσεν ξεκίνησε σήμερα και η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM