Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup

Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup Facebook Twitter
0

Τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έλαβαν χθες επίσημη επιστολή, με την οποία καλούνται οι υπουργοί τους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του επόμενου προέδρου του Eurogroup.


Σύμφωνα με την επιστολή της Γενικής Γραμματείας του Eurogroup προς τα κράτη-μέλη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μαζί με μια συνοδευτική επιστολή. Τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου.


Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους να γνωστοποιούν τις προτεραιότητές τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον 10 ψήφους). Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει ιδιαιτέρως τους υποψηφίους για τις ψήφους που έχουν λάβει προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν ή να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μέχρι κάποιος να λάβει τουλάχιστον 10 ψήφους.


Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει δημοσίως ο υπουργός της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ και του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια, ενώ ως «σοβαρή» υποψηφιότητα εμφανίζεται στον Τύπο ο Πορτογάλος, Μάριο Σεντένο. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπρούνο Λεμέρ, που παρουσιαζόταν ως φαβορί, έχει δεύτερες σκέψεις, καθώς οι υποχρεώσεις του εντός της χώρας είναι ήδη πολύ αυξημένες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM