Ξεκίνησε η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Ξεκίνησε η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα (9/7) να αποχωρούν από την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, απ' όπου υποστήριζαν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει την είσοδο Γερμανών κοινοβουλευτικών στην αναφερόμενη βάση.

Η έναρξη της αποχώρησης ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Γερμανίας, τον Ιούνιο κι ενισχύει την διάσταση απόψεων και διαφορών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων σε μια σειρά από ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM