Ξανά υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία ο Πούτιν - Διεκδικεί τέταρτη θητεία

Ξανά υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία ο Πούτιν - Διεκδικεί τέταρτη θητεία Facebook Twitter
1

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για μια τέταρτη προεδρική θητεία στις εκλογές του Μαρτίου 2018.

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους εργάτες ενός εργοστασίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, η οποία αναμεταδιδόταν απ' ευθείας από την τηλεόραση.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, όταν είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν.


Το 2000 ανέλαβε πρόεδρος, όπου παρέμεινε για τετραετείς θητείες. Από το 2008 έως το 2012 ήταν και πάλι πρωθυπουργός, με πρόεδρο της χώρας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το 2012 επέστρεψε στη θέση του προέδρου για μία εξαετή πλέον θητεία. Αν κερδίσει τις εκλογές του 2018, θα είναι επικεφαλής τής χώρας μέχρι το 2024.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
[Ξεχάσατε να πείτε βέβαια πως] πως η Ρωσία είναι ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΤΟΠ 5 σε δείκτες ανελευθερίας, ο Πούτιν εκτελεί όποιον διαφωνεί, τα καναλια της Ρωσίας είναι πλήρως ελεγχόμενα κ.α.