Ξανά υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία ο Πούτιν - Διεκδικεί τέταρτη θητεία

Ξανά υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία ο Πούτιν - Διεκδικεί τέταρτη θητεία Facebook Twitter
1

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για μια τέταρτη προεδρική θητεία στις εκλογές του Μαρτίου 2018.

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους εργάτες ενός εργοστασίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, η οποία αναμεταδιδόταν απ' ευθείας από την τηλεόραση.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, όταν είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν.


Το 2000 ανέλαβε πρόεδρος, όπου παρέμεινε για τετραετείς θητείες. Από το 2008 έως το 2012 ήταν και πάλι πρωθυπουργός, με πρόεδρο της χώρας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το 2012 επέστρεψε στη θέση του προέδρου για μία εξαετή πλέον θητεία. Αν κερδίσει τις εκλογές του 2018, θα είναι επικεφαλής τής χώρας μέχρι το 2024.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
[Ξεχάσατε να πείτε βέβαια πως] πως η Ρωσία είναι ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΤΟΠ 5 σε δείκτες ανελευθερίας, ο Πούτιν εκτελεί όποιον διαφωνεί, τα καναλια της Ρωσίας είναι πλήρως ελεγχόμενα κ.α.