Ξανά υποψήφιος για το SPD ο Μάρτιν Σούλτς

Ξανά υποψήφιος για το SPD ο Μάρτιν Σούλτς Facebook Twitter
0

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο ηγέτης των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), θέλει να παραμείνει επικεφαλής του κόμματός του ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου.

 

«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός Landtag (σ.σ. κρατιδιακού κοινοβουλίου)», τόνισε ο Σουλτς ερωτηθείς σχετικά σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Bild am Sonntag.

 

Ο Σουλτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.

 

Μετά τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το 2013, σχηματίστηκε ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (49 έδρες) και των Πρασίνων (20 έδρες) στην τοπική Βουλή, με πλειοψηφία μιας έδρας. Αλλά όταν η βουλεύτρια των Πρασίνων Έλκε Τβέστεν αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης Στέφαν Βάιλ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τη 15η Οκτωβρίου.

 

Η Λάντσταγκ της Κάτω Σαξονίας διαλύθηκε επίσημα την 21η Αυγούστου, αφού τάχθηκαν υπέρ αυτού τα 135 από τα 137 μέλη της, ενώ απαιτούνταν 91 ψήφοι.

 

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό της εφημερίδας Hannoversche Allgemeine Zeitung και του περιοδικού Spiegel, το 33,1% των ψηφοφόρων στην Κάτω Σαξονία έχει πρόθεση να ψηφίσει την CDU ενώ το SPD συγκεντρώνει το 32,8% της πρόθεσης ψήφου.

 

Ο Μάρτιν Σουλτς αναδείχθηκε στην ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο. Το κόμμα τερμάτισε μεν δεύτερο στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,5% των ψήφων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM