Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν» Facebook Twitter
Τζορτζ Κλούνεϊ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ άναψε ξανά φωτιές στους Δημοκρατικούς, δηλώνοντας ότι η απόφαση να αντικατασταθεί ο Τζο Μπάιντεν από την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου ήταν «λάθος».

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν». «Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις το κοινό ότι “δεν είσαι αυτός ο άνθρωπος” όταν έχεις υπάρξει αντιπρόεδρος επί τετραετία. Ήταν ένα δύσκολο έργο, και θεωρώ ειλικρινά ότι ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα να υπάρξει μάχη για το χρίσμα»

Ο Κλούνεϊ είχε προκαλέσει σεισμό τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε άρθρο γνώμης στους New York Times με τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο» ζήτησε δημόσια από τον τότε πρόεδρο να αποσυρθεί.

«Ο Μπάιντεν έχει κερδίσει πολλές μάχες στην καριέρα του, αλλά όχι τη μάχη με τον χρόνο», είχε γράψει τότε ο 63χρονος ηθοποιός.

Λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα, ανοίγοντας τον δρόμο στη Χάρις να αναλάβει την υποψηφιότητα — μια επιλογή που τελικά οδήγησε σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα το έγραφα ξανά», είπε τώρα ο Κλούνεϊ, επιμένοντας πως η παρέμβασή του ήταν αναγκαία. «Ήθελα να υπάρξει μια εσωκομματική μάχη, να δοκιμαστούν οι υποψήφιοι και να προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν έγινε ποτέ».

Αντιδράσεις από τον Χάντερ Μπάιντεν

Οι δηλώσεις του Κλούνεϊ προκάλεσαν την οργή του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην προέδρου, ο οποίος σε μια θυελλώδη συνέντευξη στο YouTube κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι «διόγκωσε υπερβολικά» την εικόνα του πατέρα του μετά το ατυχές τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

«Τι σχέση έχεις εσύ με όλα αυτά; Γιατί να σε ακούω;» είπε, απευθυνόμενος ευθέως στον Κλούνεϊ, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.

Ο Κλούνεϊ, πάντως, επανέλαβε ότι δεν μετανιώνει για την παρέμβασή του. «Είχαμε μια ευκαιρία και δεν την εκμεταλλευτήκαμε», είπε, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο ήταν να προκύψει ένας υποψήφιος που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Τραμπ με δυναμική και φρέσκο αφήγημα.

Η Κάμαλα Χάρις, από την πλευρά της, σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC, δήλωσε ότι «ενδέχεται» να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα στο μέλλον, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι «κάποια στιγμή μια γυναίκα θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM