Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε το «πράσινο φως» για το επόμενο βήμα στη χαλάρωση του lockdown, αλλά εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν θα επιτραπούν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό από τον Μάιο.

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγουν καταστήματα, παμπ, εστιατόρια, κομμωτήρια και γυμναστήρια, μεταξύ άλλων, από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούν να σερβίρουν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μεταξύ άλλων ανοίγουν ξανά ζωολογικοί κήποι και θεματικά πάρκα.

 

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι είναι ασφαλές να γίνει το επόμενο βήμα στον οδικό χάρτη για την έξοδο από το lockdown. Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως και ότι οι δείκτες μόλυνσης από κορωνοϊό είναι αρκετά χαμηλά ώστε να χαλαρώσουν περαιτέρω μέτρα από τις 12 Απριλίου. Επίσης, από τις 9 Απριλίου κάθε πολίτης θα δικαιούνται δύο δωρεάν rapid test για κορωνοϊό την εβδομάδα. 

 

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να αποκλίνουμε από τον οδικό χάρτη. Θα κάνουμε το δεύτερο βήμα στις 12 Απριλίου και αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν ότι το επόμενο θα γίνει στις 17 Μαΐου, αλλά αξιολογούμε διαρκώς την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

 

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός για το αν θα επιτραπεί στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής από τις 17 Μαΐου, όπως προβλέπει ο οδικός χάρτης. Ο Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως αυτό το βήμα θα γίνει, αλλά τόνισε ότι δεν θέλει να υποτιμήσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε άλλες χώρες.

 

«Δεν θέλω να υποτιμήσω τις δυσκολίες που βλέπουμε σε κάποιες χώρες στις οποίες ίσως θα θελήσουν να πάνε κάποιοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν θέλει να εισαγωγή κρουσμάτων στη Βρετανία. Συμπλήρωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται έκθεση από taskforce με ένα «λογικό σχέδιο» για αυτό το ζήτημα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr