Τζο Μπάιντεν: Απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ

Τζο Μπάιντεν: Απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ Facebook Twitter
Τζο και Χάντερ Μπάιντεν/ ΕΡΑ
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ, ο οποίος ανέμενε να μάθει τις ποινές του, μετά τις καταδίκες του σε δυο υποθέσεις, που αφορούσαν παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή.

«Σήμερα, υπέγραψα χάρη για τον γιο μου Χάντερ», είπε ο Αμερικανόςπρόεδρος σε μια δήλωση. Πρόκειται για μια «πλήρη και άνευ όρων χάρη», σύμφωνα με ένα αντίγραφο της εκτελεστικής επιστολής, όπως επισημαίνει το CNN. Αυτό σημαίνει πως αυτή η επίσημη κίνηση δεν μπορεί να ακυρωθεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Δίνοντας χάρη στον γιο του, ο Τζο Μπάιντεν αψήφησε μια δημόσια υπόσχεση που είχε δώσει επανειλημμένα πριν και μετά την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα του 2024. Ο πρόεδρος και ο κορυφαίος εκπρόσωπός του στον Λευκό Οίκο δήλωσαν κατηγορηματικά, ακόμη και μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2024, ότι δεν θα δώσει χάρη στον Χάντερ Μπάιντεν ούτε θα μετατρέψει την ποινή του» επισημαίνει ο ξένος Τύπος.

Τζο Μπάιντεν: «Ο Χάντερ υπέστη διακριτική μεταχείριση επειδή ήταν γιος μου»

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 54 ετών, δήλωσε ένοχος εκείνο τον μήνα ενώπιον δικαστηρίου στο Λος Άντζελες για φορολογική απάτη, αποφεύγοντας νέα δίκη. Ο πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας, που πλέον έχει αποφασίσει να αφοσιωθεί στη ζωγραφική, αντιμετώπιζε κατηγορίες για φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή, διότι δεν κατέβαλε φόρους που αναλογούσαν σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το 2016 ως το 2019, ποσά που ανέρχονταν σε 1,4 εκατ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα ξόδευε αλόγιστα για να αγοράζει ναρκωτικά, σεξ και είδη πολυτελείας. «Κανένας λογικός άνθρωπος που θα εξετάσει τα γεγονότα στις υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα από το εξής: ο Χάντερ υπέστη διακριτική μεταχείριση επειδή ήταν γιος μου και μόνο, κι αυτό είναι άδικο», τόνισε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους, κάνοντας λόγο περί «κακοδικίας».

Νωρίτερα φέτος, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως δήλωσε ψευδώς ότι δεν ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά κατά την αγορά πιστολιού, κακούργημα στην πολιτεία Ντέλαγουερ, το προπύργιο των Μπάιντεν. Ανέμενε να μάθει τις ποινές του για τις δύο υποθέσεις εντός Δεκεμβρίου. Ο πατέρας του επιχειρηματολόγησε πως «από την μέρα που ανέλαβα την εξουσία, έλεγα πως δεν θα επενέβαινα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, και κράτησα τον λόγο μου, παρότι έβλεπα τον γιο μου να υφίσταται επιλεκτικές και άδικες διώξεις», στην ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Οι κατηγορίες σε αυτές τις υποθέσεις προέκυψαν μόνο αφού αρκετοί πολιτικοί μου αντίπαλοι στο Κογκρέσο τις υποκίνησαν για να μου επιτεθούν ώστε να μην επανεκλεγώ. Πιστεύω στο δικαστικό σύστημα, όμως (...) πιστεύω επίσης ότι ωμές πολιτικές σκοπιμότητες επηρέασαν αυτή η διαδικασία και οδήγησαν σε κακοδικία. Ελπίζω πως οι Αμερικανοί θα κατανοήσουν γιατί ένας πατέρας κι ένας πρόεδρος κατέληξε σε αυτή την απόφαση», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM