Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 43 αμάχους Τουαρέγκ στο Μάλι

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 43 αμάχους Τουαρέγκ στο Μάλι Facebook Twitter
0

Δεκάδες άμαχοι της φυλής Τουαρέγκ σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο βορειοανατολικό Μάλι, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, στα σύνορα με τον Νίγηρα, ήταν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.


Οι σφαγές σημειώθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου οι ορκισμένοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες όταν αντιμετώπισαν τη γαλλική δύναμη Μπαρχάν και τον στρατό του Μάλι.

Στον αγώνα κατά του ΙΚ συμμετέχουν και δύο ένοπλες ομάδες των Τουαρέγκ, η Gatia και η MSA.

Ο Σιντιγκί Αγκ Χαμάντι, εκπρόσωπος της φυλής έκανε λόγο για σαράντα τρεις νεκρούς μέσα σε δύο ημέρες.

«Οι μαχητές μας καταστρέφουν τις βάσεις τους και τους αποδυναμώνουν. Αυτοί έρχονται και επιτίθενται σε αθώους πολίτες», είπε, εκτιμώντας πως οι σφαγές αυτές αποτελούν αντίποινα των τζιχαντιστών για τα πλήγματα που δέχτηκαν.


Οι δυνάμεις του Μάλι και της Γαλλίας έχουν εντείνει την πίεση στις τζιχαντιστικές οργανώσεις τους τελευταίους μήνες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 29ης Ιουλίου.

Η MSA επιβεβαίωσε ότι πληροφορήθηκε «με οδύνη» τη δολοφονία 43 ανθρώπων της κοινότητας Ιντακσαχάκ, κατά τη διάρκεια δύο επιδρομών από ορδές ενόπλων κακοποιών στους καταυλισμούς της Ακλάζ στις 26 Απριλίου και της Αουακάσα στις 27 Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή της απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις του Μαλί, του Νίγηρα να θέσουν αμέσως τέλος στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται, αλλά διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκφοβισμό».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM