Τζέσικα Κοξ, η πρώτη γυναίκα που πιλοτάρει αεροπλάνο με τα πόδια- Γεννήθηκε χωρίς χέρια

Τζέσικα Κοξ, η πρώτη γυναίκα που πιλοτάρει αεροπλάνο με τα πόδια- Γεννήθηκε χωρίς χέρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Από παιδί, η Τζέσικα Κοξ δεν άντεχε να της λένε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, επειδή είχε γεννηθεί χωρίς χέρια. Τους διέψευδε πάντα όλους. Και, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η πρώτη γυναίκα που πιλοτάρει αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της.

«Είναι ακόμη ένα μυστήριο το γιατί γεννήθηκα χωρίς χέρια», λέει στο CNN η Τζέσικα Κοξ, που αποτελεί πηγή έμπνευσης. «Ως παιδί, με εκνεύριζε ότι όλοι μου έλεγαν "δεν μπορείς να το κάνεις αυτό επειδή δεν έχεις χέρια, έχεις μια αναπηρία"», εξηγεί.

Η Κοξ δεν είναι μόνο πιλότος. Μεταξύ άλλων κάνει καταδύσεις, σερφ και έχει μαύρη ζώνη στο τάε κβον ντο. Η επαφή της με τους αιθέρες ξεκίνησε το καλοκαίρι μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο.

«Με προσέγγισε ένας πιλότος μαχητικών και με ρώτησε αν ήθελα να πετάξω. Το να χάσω την επαφή με το έδαφος ήταν μια τρομακτική σκέψη», παραδέχεται. Όμως, έπειτα από εκείνη την πρώτη πτήση «αποφάσισα ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να γίνω πιλότος», θυμάται.

«Το να πετώ ένα μη τροποποιημένο αεροπλάνο με τα πόδια μου είναι η πιο απίστευτη αίσθηση ελευθερίας», δηλώνει, ενώ υπογραμμίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνη το γεγονός ότι πλέον είναι πιστοποιημένα η πρώτη γυναίκα που πετά αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της. «Αποτελεί έναν τρόπο για να εμπνεύσω τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες», καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ