Το Twitter θα προειδοποιεί για fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Twitter θα προειδοποιεί για fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

To Twitter θα τοποθετεί προειδοποιητικές ετικέτες σε παραπλανητικό περιεχόμενο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα περιορίσει τη διάδοση ισχυρισμών που αντικρούονται από ανθρωπιστικές οργανώσεις ή άλλες αξιόπιστες πηγές.

Τα βήματα ενίσχυσης κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είναι μέρος μιας νέας πολιτικής που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το Twitter θα προσεγγίζει την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καθορίζουν και χειρίζονται την παραπληροφόρηση. Το Twitter πουλήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είπε ότι πιστεύει ότι ο ιστότοπος πρέπει να είναι μια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου.

Οι νέες προειδοποιητικές ετικέτες θα ειδοποιούν τους χρήστες ότι ένα tweet έχει παραβιάσει τους κανόνες του Twitter, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν και να σχολιάζουν την ανάρτηση. Η πλατφόρμα δεν θα επεκτείνει ούτε θα προτείνει τέτοια tweets και τα retweet θα απενεργοποιούνται επίσης.

Η προσέγγιση θα μπορούσε να είναι «ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος παρέμβασης για την αποφυγή βλάβης, διατηρώντας παράλληλα και προστατεύοντας τον λόγο στο Twitter», δήλωσε ο Γιοέλ Ροθ, επικεφαλής ασφάλειας και ακεραιότητας στο Twitter, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με δημοσιογράφους.

Η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην προσθήκη ετικετών σε παραπλανητικά tweets από λογαριασμούς υψηλού προφίλ, όπως επαληθευμένους χρήστες ή επίσημα κρατικά προφίλ. Θα δώσει επίσης προτεραιότητα σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει ανθρώπους στο πεδίο.

Το Twitter αναφέρει ότι ορίζει τις κρίσεις ως καταστάσεις όπου υπάρχει εκτεταμένη απειλή για τη ζωή, τη σωματική ασφάλεια, την υγεία ή τη βασική επιβίωση. Σημειώνει ότι η πολιτική του θα επικεντρωθεί αρχικά σε διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις, αλλά προορίζεται επίσης για εκδηλώσεις όπως μαζικοί πυροβολισμοί ή φυσικές καταστροφές.

«Ενώ το χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο ξεκίνησε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάγκη για αυτήν την πολιτική ήρθε στο επίκεντρο ακόμη πιο ξεκάθαρα καθώς εξελισσόταν η σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε ο Ροθ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM