Τσελίκ: Πειρατικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελόριζο

Τσελίκ: Πειρατικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελόριζο Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα συνεχίζει την επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε τώρα για «πειρατικές κινήσεις», μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών με στρατιώτες στο Καστελόριζο.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σαμποτάρει τη διπλωματία» και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα δίνει «ισχυρή απάντηση» σε κάθε βήμα της Αθήνας.

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει το Καστελόριζο είναι νέο παράδειγμα πειρατείας», έγραψε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ. «Είναι ανόητο να παρατάσσεις όπλα απέναντι στις τουρκικές ακτές», συμπλήρωσε.

«Κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα, η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί να επιλύει τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας στη βάση του δικαίου, η Ελλάδα είναι αυτή που σαμποτάρει τη διπλωματία με πειρατικές συμφωνίες», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, προβλέποντας «σφοδρή αποτυχία» σε αυτά τα βήματα της χώρας μας.

«Αν η Ελλάδα θέλει να επιλύσει τα προβλήματα μέσω του δικαίου, η Τουρκία είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Αν προτιμάτε να κάνετε ασκήσεις με τη Γαλλία, αντί να συνομιλείτε με την Τουρκία, θα δείτε πόσο λάθος είναι. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση για κάθε βήμα της», κατέληξε ο Τσελίκ.

Στο μεταξύ, οι προκλήσεις δεν σταματούν εκεί. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος MHP, κάλεσε σε πορεία στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την επανεξέταση του νομικού καθεστώτος των Δωδεκανήσων.

«Πρώτον, ο στόχος μας είναι ότι στις 9 του 9ου μήνα του χρόνου και στις 9 η ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να πραγματοποιήσουμε μία αποφασιστική πορεία στη Σμύρνη, εκεί όπου πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα, ζητώντας την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων», Μπαχτσελί, σύμφωνα με το «Έθνος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM