Τσαβούσογλου σε Σουηδία: Ακυρώστε την άδεια για τη συγκέντρωση που θα κάψουν το Κοράνι

Τσαβούσογλου σε Σουηδία: Ακυρώστε την άδεια για τη συγκέντρωση που θα κάψουν το Κοράνι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που περιλαμβάνει το κάψιμο του Κορανίου.

«Αυτή η άδεια δόθηκε σ' αυτό το πρόσωπο, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας. Αυτή η αχρεία πράξη θα λάβει χώρα γύρω στις 16:00 ώρα Τουρκίας (15:00 ώρα Ελλάδας), ελπίζω ότι οι σουηδικές αρχές θα έχουν λάβει μέχρι τότε τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα το επιτρέψουν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε επίσης πως η διαμαρτυρία αυτή δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία της έκφρασης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα του Σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ματαιώθηκε μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.

«Σε αυτό το σημείο, η επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας Παλ Γιόνσον στην Τουρκία στις 27 Ιανουαρίου έχει χάσει τη σημασία και το νόημά της, επομένως ακυρώσαμε την επίσκεψη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η επίσκεψη του Σουηδού υπουργού είχε στόχο να εξομαλύνει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στην προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει εξοργιστεί με την άδεια που έλαβε δεξιός εξτρεμιστής για να διαδηλώσει αργότερα σήμερα μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα.

Ο Δανό-Σουηδός πολιτικός, Rasmus Paludan, του οποίου οι αντιισλαμικές ενέργειες προκάλεσαν ταραχές σε ολόκληρη τη Σουηδία πέρυσι, εξέφρασε την πρόθεσή του να «κάψει το Κοράνι», το ιερό βιβλίο του Ισλάμ, κατά τη διαμαρτυρία του σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM