Τραμπ σε Ερντογάν: Λύστε τις διαφορές με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο

Τραμπ σε Ερντογάν: Λύστε τις διαφορές με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Τη σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφωνιών στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρι, ο οποίος έκανε δημοσίευση στο Twitter, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Στο ίδιο tweet, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έγραψε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τον πρόεδρο Τραμπ να επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα και η Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στην περιοχή.

«Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Τζαντ Ντίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM