Κάλεσμα στους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να περάσουν συνολική νομοθεσία για τη μετανάστευση μέχρι να γίνουν οι εκλογές του Νοεμβρίου απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Εκλέξτε περισσότερους Ρεπουμπλικανούς τον Νοέμβριο και θα περάσουμε τα τελειότερα, δικαιότερα και πιο συνολικά νομοσχέδια για τη Μετανάστευση που υπάρχουν στον κόσμο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

 

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει δημόσια κατακραυγή για την πολιτική του που χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, επιχείρησε με σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter να επικεντρώσει στο Κογκρέσο τη συζήτηση για τη μετανάστευση.

 

Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, η μικρή πλειοψηφία του κόμματος (51-49) στην τελευταία, καθιστά απαραίτητη την υποστήριξη μερικών Δημοκρατικών για να περάσουν τα περισσότερα νομοθετήματα.

 

«Οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να σταματήσουν να χάνουν τον χρόνο τους με το θέμα της Μετανάστευσης μέχρι να εκλέξουμε περισσότερους Γερουσιαστές και Βουλευτές τον Νοέμβριο. Οι Δημοκρατικοί παίζουν απλώς παιγνίδια, δεν έχουν πρόθεση να κάνουν κάτι για να λύσουν αυτό το πρόβλημα δεκαετιών. Μπορούμε να περάσουμε σπουδαία νομοθεσία μετά το Κόκκινο Κύμα!», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

 

Χθες Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε ένα νομοσχέδιο που υποστηριζόταν από τους συντηρητικούς και το οποίο θα σταματούσε την πρακτική να χωρίζονται οικογένειες μεταναστών και θα αντιμετώπιζε ένα φάσμα άλλων θεμάτων σχετικών με τη μετανάστευση.

 

Το νομοσχέδιο ηττήθηκε με 231 ψήφους έναντι 193, με 41 Ρεπουμπλικανούς να ενώνονται με την αντιπολίτευση.

 

Η Βουλή επίσης ανέβαλε, πιθανόν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, την ψηφοφορία για ένα πιο μετριοπαθές νομοσχέδιο ώστε να προσπαθήσει να συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη.

 

Αμφότερα τα νομοσχέδια έχουν υποστηριχθεί από τον Τραμπ, όμως αντιτίθενται σ' αυτά Δημοκρατικοί και οργανώσεις υποστήριξης των μεταναστών. Προβλέπουν τη χρηματοδότηση του τείχους που ο Τραμπ έχει προτείνει να κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό ενώ επίσης περιορίζουν τη νόμιμη μετανάστευση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr