Τραμπ -Ομπάμα: Δύο πρώην πρόεδροι αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ

Τραμπ -Ομπάμα: Δύο πρώην Αμερικανοί πρόεδροι αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα είχαν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση και σχέση με την ηγεσία της Βρετανίας.

Στην είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, και οι δύο έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια μηνύματά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, δήλωσαν πως «Η Μελάνια και εγώ θα αναπολούμε με αγάπη πάντα τον χρόνο (που περάσαμε) μαζί με τη βασίλισσα και ποτέ δεν ξεχνάμε τη γενναιόδωρη φιλία, τη μεγάλη σοφία και την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ της Αυτού Μεγαλειότητας. Τι μεγαλόπρεπη και όμορφη κυρία ήταν—δεν υπήρχε κανείς σαν αυτήν!

»Οι σκέψεις και οι προσευχές μας θα παραμείνουν στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς τιμάτε την ουσιαστική ζωή της και την εξαιρετική της υπηρεσία στον λαό.

»Μακάρι ο Θεός να ευλογεί τη Βασίλισσα, να βασιλεύει για πάντα στις καρδιές μας και ο Θεός να έχει αυτή και τον πρίγκιπα Φίλιππο σε διαρκή φροντίδα» έγραψαν οι πρώην ένοικοι του Λευκού Οίκου.

Τραμπ -Ομπάμα: Δύο πρώην πρόεδροι αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, προκάτοχός του Τραπ, ανέφερε στο μήνυμά του πως «Η Μισέλ και εγώ ήμασταν αρκετά τυχεροί που γνωρίσαμε την Αυτού Μεγαλειότητα και σήμαινε πολλά για εμάς.

»Την εποχή που μόλις ξεκινούσαμε να περιηγούμαστε στη ζωή ως πρόεδρος και πρώτη κυρία, μας καλωσόρισε στην παγκόσμια σκηνή με ανοιχτές αγκάλες και εξαιρετική γενναιοδωρία.

»Πολλές φορές, μας εντυπωσίασε η ζεστασιά της, ο τρόπος με τον οποίο ηρεμούσε τους ανθρώπους και το πώς έφερε το χιούμορ και τη γοητεία της σε στιγμές μεγάλης μεγαλοπρέπειας και διαφορετικών περιστάσεων.

»Όπως τόσοι πολλοί, η Μισέλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες που γίναμε μάρτυρες της αφοσιωμένης ηγεσίας της Αυτού Μεγαλειότητας και μας προκαλεί δέος η κληρονομιά της ακούραστης, αξιοπρεπούς δημόσιας υπηρεσίας της.

»Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM