Τραμπ: Οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα

Τραμπ: Οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
Φωτό: EPA/JIM LO SCALZO
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Βόρειας Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο, μετά το χέρι που έτεινε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Τσου Μιόνγκ-Γκιούν, πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι κυρώσεις και 'άλλες' πιέσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο πυραυλάνθρωπος (Rocket man) τώρα θέλει να συνομιλήσει με την Νότια Κορέα για πρώτη φορά. Ίσως αυτά είναι καλά νέα, ίσως όχι – θα δούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters-Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ