Τραμπ: Κανένα οικονομικό μέλλον για τη Β. Κορέα αν δεν εγκαταλείψει τα πυρηνικά

Τραμπ: Κανένα οικονομικό μέλλον για τη Β. Κορέα αν δεν εγκαταλείψει τα πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως η Βόρεια Κορέα δεν θα έχει κανένα οικονομικό μέλλον αν δεν εγκαταλείψει τα πυρηνικά. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Πιονγιάνγκ θα είχε ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον, εάν ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα κατέληγαν σε μια συμφωνία, ωστόσο δεν θα έχει κανένα οικονομικό μέλλον με τα πυρηνικά όπλα.

«Η Βόρεια Κορέα θα έχει ένα απίστευτο, λαμπρό οικονομικό μέλλον, εάν κλείσει μια συμφωνία, αλλά δεν θα έχουν κανένα οικονομικό μέλλον, εάν έχουν πυρηνικά όπλα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC).

Ο Ρεπουμπλικάνος σημείωσε, εντούτοις, ότι οι σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως είναι «πολύ, πολύ ισχυρές».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, στο Ανόι, ναυάγησε ξαφνικά η συμφωνία για τα πυρηνικά και η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», είχε αναφέρει η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι αποχώρησε από τη σύνοδο μετά την απαράδεκτη απαίτηση του Κιμ για άρση των κυρώσεων, ενώ η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της υποστήριξε πως ζήτησε τη μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της και όχι τον πλήρη τερματισμό τους. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM