Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην Συρία

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην Συρία Facebook Twitter
0

Για τη δημιουργία μιας «πιθανής ζώνης ασφαλείας» στο βόρειο τμήμα της Συρίας συζήτησαν στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συζήτηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινού τετ-α-τετ που θα έχει στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Αμερικανό υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την σημασία της διμερούς σχέσης και συζήτησαν διάφορα θέματα όπως η Συρία και το εμπόριο.

«Σχετικά με τη Συρία, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφαλείας και σημείωσαν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο αρχηγός των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα φιλοξενήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM