Τραμπ για Ιράν: «Ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει πέντε εβδομάδες, αλλά μπορεί και περισσότερο»

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε νέες δηλώσεις του για την επίθεση στο Ιράν, ανέφερε πως η Τεχεράνη αγνόησε τις προειδοποιήσεις του Λευκού Οίκου να μην ξαναρχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Μετά την καταστροφή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και την Επιχείρηση Midnight Hammer πριν από λίγο καιρό, προειδοποιήσαμε το Ιράν να μην επιχειρήσει να το ξαναχτίσει (σ.σ. το πρηνικό πρόγραμμα) σε διαφορετική τοποθεσία, επειδή δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτά που καταστρέψαμε με τόση δύναμη, αλλά αγνόησαν αυτές τις προειδοποιήσεις και αρνήθηκαν να σταματήσουν την προσπάθειά τους να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ αναφερόταν στις αμερικανικές επιθέσεις σε τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις τον Ιούνιο, οι οποίες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, κατέστρεψαν «ολοκληρωτικά» το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Το καθεστώς διέθετε ήδη πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν την Ευρώπη και τις βάσεις μας, τόσο τις τοπικές όσο και τις υπερπόντιες, και σύντομα θα διέθετε πυραύλους ικανούς να φτάσουν στην όμορφη Αμερική μας», συνέχισε ο Τραμπ στις δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ζωντανές δηλώσεις στους δημοσιογράφους από την έναρξη της επιχείρησης το Σάββατο το πρωί.

«Η τελευταία και καλύτερη ευκαιρία μας να εξαλείψουμε την απειλή»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κοινή επιχείρηση που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν ήταν η «καλύτερη ευκαιρία» για την αντιμετώπιση των απειλών που θέτει το καθεστώς της Τεχεράνης.

«Αυτή ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να χτυπήσουμε - αυτό που κάνουμε τώρα - και να εξαλείψουμε τις ανυπόφορες απειλές που θέτει αυτό το άρρωστο και απειλητικό καθεστώς. Και είναι πράγματι άρρωστο και απειλητικό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM