Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι

Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τράμπμ αρνήθηκε να ακούσει την ηχητική καταγραφή της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκγι, λέγοντας ότι η δολοφονία ήταν άγρια.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο πρόεδρος είπε στον παρουσιαστή: «Δεν θέλω να ακούσω την ταινία, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω την ταινία».

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έρχονται ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό το συμπέρασμα της CIA ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν διαταγή του σαουδάραβα πρίγκιπα μπιν Σαλμάν.

Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος δηλώνει πως η δολοφονία ήταν «πολύ βίαιη, πολύ κακή και τρομερή». Προσθέτει πως δεν θέλει να ακούσει το ηχητικό γιατί είναι πολύ βίαιο και φρικτό το περιεχόμενό του, αλλά λέει πως γνωρίζει τ ακριβώς περιλαμβάνεται στις κασέτες.

Την ίδια ώρα, στο δίκτυο CNN Turk, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως οι δολοφόνοι του σαουδάραβα δημοσιογράφου πιθανόν να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ακάρ μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Χάλιφαξ του Καναδά.

«Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας», είπε σύμφωνα με το CNN Turk ο Ακάρ.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει την διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Ο σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαλάαν αλ-Σαλάαν είπε την Πέμπτη ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, απομακρύνθηκε από το κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διαπράχθηκε ο φόνος στις 2 Οκτωβρίου, και παραδόθηκε σε έναν μη κατονομαζόμενο ντόπιο συνεργάτη.

Η Τουρκία λέει ότι διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα που συνδέονται με την δολοφονία, τα οποία έχει μοιραστεί με τους δυτικούς της συμμάχους. Ένας τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι συνάδελφοί του που άκουσαν τις ηχογραφήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και την ίδια την δολοφονία καθώς και συνομιλίες πριν από την επιχείρηση, τρομοκρατήθηκαν αλλά οι χώρες τους δεν έκαναν τίποτα.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM