Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα

Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα Facebook Twitter
Το Μαρ-α-Λάγκο
0

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι πράκτορες του FBI έκαναν απροειδοποίητη «έφοδο» στην κατοικία του στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα. Η έρευνα στο διάσημο Μαρ-α-Λάγκο, παρότι «συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. «Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», εξεμάνη. Κατήγγειλε πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό».

Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα Facebook Twitter

Δεν ανέφερε τον λόγο που διεξήχθη η επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Το FBI δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σε βάρος του μεγιστάνα των ακινήτων εκκρεμούν διάφορες ποινικές υποθέσεις. Είναι εξάλλου ακόμη σε εξέλιξη η προσπάθεια ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ρίξει περισσότερο φως στον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν χιλιάδες οπαδοί του προκάλεσαν χάος στο Κογκρέσο καθυστερώντας την τυπική διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί έρευνα για αυτή την υπόθεση, αλλά για την ώρα δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου. Στα τέλη Ιουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ δεν απέκλεισε πάντως αυτή την πιθανότητα.

Είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντα πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών των Ρεπουμπλικάνων, φλερτάρει ολοένα περισσότερο ανοικτά με την ιδέα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα ερεύνης.

Ο κ. Τραμπ έχει μετατρέψει το ιδιόκτητο κλαμπ και γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στο σπίτι του αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γενικά περνάει τα καλοκαίρια σε άλλο κλαμπ γκολφ που του ανήκει, στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, καθώς το Μαρ-α-Λάγκο συνήθως κλείνει από τον Μάιο για το καλοκαίρι.

Έρικ Τραμπ: Η έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας είχε σκοπό να ανακτηθούν έγγραφα που λείπουν από τον Λευκό Οίκο

Ο Έρικ Τραμπ, γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν και θέλουν να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δίχως να κατονομάσει τις πηγές του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Οι πρώτες εκλογές μετά τον Άσαντ – Δημοκρατική μετάβαση ή νέα μορφή ελέγχου;

Διεθνή / «Σχεδόν εκλογές» στη Συρία του Αλ-Σαράα: Περιορισμένη συμμετοχή - Άνδρες και σουνίτες στην πλειοψηφία

Η Συρία διεξήγαγε έμμεσες εκλογές για το πρώτο κοινοβούλιο μετά τον Άσαντ, με περιορισμένη συμμετοχή, ανισορροπία μεταξύ φύλων και θρησκευτικών ομάδων και έλεγχο από τον πρόεδρο Σαράα
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM