Τραγωδία στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο

Τραγωδία στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο Facebook Twitter
0

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Τετάρτης όταν τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμός TSF και το τηλεοπτικό κανάλι SIC TV, οι νεκροί από το δυστύχημα ανέρχονται σε 28, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες. 

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου ήταν Γερμανοί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπε Σόουζα. «Δεν έχω λέξεις για να περιγράψω αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό κανάλι SIC.

 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άτομα, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πορτογαλίας αναφέρουν ότι 11 άνδρες και 17 γυναίκες είναι νεκροί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Σάντα Κρουζ, γύρω στις 18.30, τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδας).

Για άγνωστους ακόμη λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανατραπεί και να καταλήξει στη στέγη ενός σπιτιού που βρισκόταν κάτω από τον δρόμο.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο Facebook Twitter
Τραγωδία στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο Facebook Twitter
Τραγωδία στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ