Τραγική κατάληξη είχε το πάρτι αποκάλυψης του φύλου του μωρού τους για μια οικογένεια στην Αϊόβα όταν εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός που κατασκεύασαν και υποτίθεται θα πετούσε χρωματιστή σκόνη.

 

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα πετούσε στον αέρα χρωματιστή σκόνη, η οποία θα αποκάλυπτε αν το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι αγόρι ή κορίτσι.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 56χρονη γυναίκα, που στεκόταν 14 μέτρα μακριά από το σημείο. Η Pamela Kreimeyer πέθανε ακαριαία όταν θραύσμα του μηχανισμού την χτύπησε στο κεφάλι, πριν συνεχίσει την πορεία του και καταλήξει 132 μέτρα μακριά, σε διπλανό χωράφι.

 

Τα μέλη της οικογένειας πειραματίζονταν με εκρηκτικά, επειδή ήθελαν να δημοσιεύσουν μια χαρούμενη ανακοίνωση στα social media, ανέφεραν οι αρχές. Στο πλαίσιο της προσπάθειας, έφτιαξαν έναν μεταλλικό κύλινδρο, τον οποίο συγκόλλησαν σε μια βάση και μέσα έβαλαν μπαρούτι, που πίστευαν πως θα πετούσε στον αέρα την χρωματιστή σκόνη. Το λάθος τους, όπως εξήγησαν οι αρχές, ήταν πως έκλεισα το πάνω μέρος του σωλήνα με ταινία με αποτέλεσμα η κατασκευή να εκραγεί.

 

Μετά το περιστατικό, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τις εκρηκτικές ύλες. «Η οικογένεια μαζεύτηκε για κάτι που πίστευαν πως θα είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός χωρίς την παραμικρή πρόθεση να βλάψουν κάποιον. Το συμβάν είναι μια υπενθύμιση πως κάθε φορά που κάποιος ασχολείται με αυτά τα πράγματα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Με πληροφορίες από Guardian