Τραγωδία σε λίμνη της Βρετανίας: Πνίγηκαν ΑμεΑ «που ήταν δεμένα σε αναπηρικά αμαξίδια όταν ανατράπηκε σκάφος»

People drowned in boat capsize were disabled passengers 'strapped in wheelchairs' Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για μία πραγματική τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην λίμνη Roadford της Βρετανίας. 

Την Τετάρτη, ένα  σκάφος ανατράπηκε με έξι άτομα. Τέσσερα διασώθηκαν και, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες ακόμα και με drone, βρέθηκαν δύο πτώματα. 

People drowned in boat capsize were disabled passengers 'strapped in wheelchairs' Facebook Twitter

Όταν η Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (MAIB) ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε ότι το μηχανοκίνητο σκάφος μετέφερε δύο ΑμεΑ. Πριν τον εντοπισμό των δύο πτωμάτων, η ανακοίνωση της MIAB έγραφε πως «Το σκάφος μετέφερε έξι επιβαίνοντες, τέσσερις έχουν διασωθεί, αλλά δύο άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αγνοούνται.»

Παράλληλα, διατυπώθηκε η εκτίμηση πως τα δύο άτομα ήταν δεμένα σε αναπηρικά αμαξίδια στο σκάφος που ανατράπηκε.  «Αυτή είναι μια δουλειά ανάκτησης για τους δύτες της αστυνομίας. Δεν είχαν καμία πιθανότητα» επιβίωσης, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

People drowned in boat capsize were disabled passengers 'strapped in wheelchairs' Facebook Twitter

Η επίσημη ταυτοποίηση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί αλλά οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη. Οι συγγενείς δέχονται υποστήριξη από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Dan Evans δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά οδυνηρό περιστατικό και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους εμπλεκόμενους και τους οικείους τους, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά για να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη όπου μπορούμε.

«Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ταχύτερο δυνατό εντοπισμό των δύο ατόμων που παρέμεναν αγνοούμενα».

Με πληροφορίες από Mirror

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM