Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο της Κένυας: 14 μαθητές νεκροί μετά από ποδοπάτημα

Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο της Κένυας: 14 μαθητές νεκροί μετά από ποδοπάτημα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 μαθητές δημοτικού σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ποδοπατήθηκαν μέσα στο σχολείο τους, στην περιοχή Κακαμέγκα, στη δυτική Κένυα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Χάσαμε 14 παιδιά σε αυτό το ποδοπάτημα και άλλα βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένα», είπε ο Νταβίντ Καμπένα, ο αστυνομικός διευθυντής της Κακαμέγκα, που πήγε ο ίδιος στον τόπο της τραγωδίας. Όπως είπε, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν οι αρχές τι ακριβώς συνέβη.

Τι προκάλεσε το ποδοπάτημα

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι μικροί μαθητές του δημοτικού έφευγαν από το σχολείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τον πανικό που οδήγησε στο ποδοπάτημα - και προς το παρόν μόνο σενάρια διακινούνται.

Μια μητέρα που μίλησε σε τοπικό μέσο ενημερώσης κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους δασκάλους. Τα παιδιά που γλίτωσαν «είπαν ότι έτρεχαν επειδή κάποιοι δάσκαλοι τα χτυπούσαν (για τιμωρία) και για αυτό έφευγαν να γλιτώσουν και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο», υποστήριξε. Η ίδια γυναίκα είπε ότι τα θύματα ήταν κυρίως από την 5η τάξη, δηλαδή ηλικίας 10-12 ετών. Στην Κένυα η σωματική τιμωρία απαγορεύεται.

Κάποιες άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρρευση μιας στενής σκάλας, όταν τα παιδιά σχολώντας κατέβαιναν μαζικά από κει. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα δε, κάποια από τα παιδιά έπεσαν από τον τρίτο όροφο πάνω στο συνωστισμό.

«Καθώς τα παιδιά σχολούσαν, προκλήθηκε ποδοπάτημα ενώ κατέβαιναν τα σκαλιά» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Κένυας. 

Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο της Κένυας: 14 μαθητές νεκροί μετά από ποδοπάτημα Facebook Twitter

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο κτίριο και λαμβάνει καταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκεί.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει συγκροτήσει μια ομάδα για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των γονέων τους καθώς και μια υπηρεσία που θα βοηθήσει τους συγγενείς να εντοπίσουν τα παιδιά για τα οποία δεν έχουν καμία πληροφορία.

Το 2016 οκτώ μαθήτριες είχαν χάσει τη ζωή τους στην πυρκαγιά ενός οικοτροφείου θηλέων στην παραγκοόυπολη Κιμπέρα του Ναϊρόμπι.

Με πληροφορίες από BBC/Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΜΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ