Τραγικός θάνατος τρίχρονου κοριτσιού στη Γαλλία από παιχνίδι σε αβγό Kinder

Τραγικός θάνατος τρίχρονου κοριτσιού στη Γαλλία από παιχνίδι σε αβγό Kinder Facebook Twitter
1

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε στη Γαλλία από παιχνίδι που βρισκόταν μέσα σε σοκολατένιο αυγό της Kinder. Το τραγικό περιστατικό έγινε στο προάστιο της Τουλούζης Saing-Elix-le-Château, όταν, όπως πιστεύουν οι αρχές, η μικρή έβαλε στο στόμα το αυτοκινητάκι που βρισκόταν μέσα στο αβγό που της έδωσε η μαμά της.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας που βρισκόταν στο σαλόνι με την κόρη της την ώρα που συνέβη το περιστατικό, η τρίχρονη έπαθε ασφυξία καταπίνοντας ένα πλαστικό τιμόνι που αποκολλήθηκε από το παιχνίδι το οποίο ήταν μέσα στο αβγό.  

Λίγο μετά ο παππούς του θύματος, που έφθασε γρήγορα, κατάφερε να αφαιρέσει το αντικείμενο από τον αεραγωγό του παιδιού, αλλά αυτό είχε πέσει ήδη σε κώμα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πέθανε στο νοσοκομείο Purpan όπου μεταφέρθηκε, καθώς ο εγκέφαλος του είχε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με το ladepeche.fr, ο  εισαγγελέας του Saint-Gaudens, Σεσίλ Deprade, μίλησε για θάνατο που οφείλεται σε μηχανική ασφυξία και διέταξε έρευνα.

Η Ferrero σε δήλωση της αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί από τον εισαγγελέα του Saint-Gaudens ότι θα ξεκινήσει έρευνα και ελπίζει η έρευνα να προχωρήσει γρήγορα για να καθοριστεί αν ο θάνατος της μικρής Lilou επήλθε από το αβγό της εταιρείας. «Αντιμέτωποι με αυτό το τραγικό ατύχημα, και εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας, ο Όμιλος Ferrero και οι εργαζόμενοί του με την οικογένεια του κοριτσιού. Σε συμφωνία με τον εισαγγελέα, ο όμιλος Ferrero θα συνεργαστεί πλήρως  την έρευνα ", αναφέρει ακόμη.

Το αβγά Kinder που παράγει η εταιρεία Ferrero περιέχουν οδηγίες που προειδοποιούν τους γονείς για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών σε παιδιά κάτω των τριών ετών.

"Προσοχή! Περιέχει ένα παιχνίδι. Παρουσία μικρών τμημάτων. Η επίβλεψη ενηλίκου συνιστάται», αναφέρεται στη συσκευασία των αβγών που στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μπορούσε να της δώσει απλά το αυγό;;;Γράφει ρητά πως απαγορεύεται η κατανάλωση από παιδιά κάτω των 3!Τι ανεύθυνοι γονείς; Επίσης αυτό μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο υπάρχει στα παιχνίδια του παιδιού, η εταιρεία δεν φταίει σε κάτι.