Τούρκος που ήθελε να πολεμήσει στη Γάζα βασανίστηκε επί 13 μήνες στις φυλακές του Άσαντ

Τούρκος που ήθελε να πολεμήσει στη Γάζα βασανίστηκε επί 13 μήνες στις φυλακές του Άσαντ Facebook Twitter
Ο Τούρκος πωλητής λουλουδιών Ενγκίν Αρσλάν συνελήφθη και πέρασε 13 μήνες στις φυλακές του Άσαντ / φωτ.: Χ
0

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κράτησης σε φυλακές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ένας Τούρκος πωλητής λουλουδιών επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Ο Ενγκίν Αρσλάν επανενώθηκε με τους γονείς του στην Αντιόχεια του Ταύρου (Γκαζιαντέπ), στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφ' ότου ο Τούρκος απελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των φυλακών, όταν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές του Συριακού Εθνικού Στρατού κατέκτησαν τη Δαμασκό και έθεσαν τέλος στο σχεδόν 50 ετών καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χαφέζ αλ Άσαντ και συνέχισε ο γιος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο 30χρονος θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις αφού φέρεται ότι υπέστη βαριά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της 13μηνης φυλάκισής του στο Far' Falastin, μια από τις «πιο τρομακτικές» φυλακές του καθεστώτος Άσαντ.

Ο Αρσλάν ξεκίνησε ένα ταξίδι από τη Μαγνησία και περνώντας από Τημένου Θύραι (Ουσάκ), Ικόνιο και Αλεξανδρέττα, εισήλθε παράνομα στη Συρία στις 11 Οκτωβρίου 2023. Είχε πει στην οικογένειά του στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας ότι πέρασε τα σύνορα πηδώντας πάνω από τον τοίχο και ξεκουραζόταν σε ένα τζαμί πριν κατευθυνθεί στη Γάζα. Αυτό ήταν το τελευταίο που άκουσαν από αυτόν μέχρι που ένας Σύρος κρατούμενος που απελευθερώθηκε από το Far' Falastin ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο Αρσλάν βρισκόταν υπό κράτηση.

Τούρκος που ήθελε να πολεμήσει στη Γάζα βασανίστηκε επί 13 μήνες στις φυλακές του Άσαντ Facebook Twitter
Ο 30χρονος θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για σοβαρούς τραυματισμούς / φωτ.: Χ

Παρά τις χρόνιες προσπάθειες της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές καθώς οι δεσμοί των δύο χωρών ήταν σχεδόν ολωσδιόλου διαρρηγμένες από το 2011, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του. Ωστόσο, μετά την πτώση του καθεστώτος την περασμένη Κυριακή, οικογένειες και μαχητές μπήκαν στις φυλακές για να απελευθερώσουν κρατούμενους, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του Αρσλάν και την επιστροφή του στην Τουρκία.

Τούρκος που ήθελε να πολεμήσει στη Γάζα βασανίστηκε επί 13 μήνες στις φυλακές του Άσαντ Facebook Twitter
O Ενγκίν Αρσλάν υπέστη βαριά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της 13μηνης φυλάκισής του / φωτ.: Χ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον ισχυρισμό του Αρσλάν για «φρικτά βασανιστήρια» στις φυλακές του Αλ Άσαντ, όπου κρατήθηκε παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, και παρά το ότι είχε εκφράσει την επιθυμία «να πάει στη Γάζα για να υπερασπιστεί τους κατοίκους της από τις ισραηλινές επιθέσεις».

Σημειωτέον, ο Αρσλάν δεν ήταν ο μόνος Τούρκος στις συριακές φυλακές. Πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν κρατούμενους από άλλες χώρες, άλλους ζωντανούς και άλλους που πέθαναν λόγω βασανιστηρίων. Πολλές ιστορίες, τεκμηριωμένες μέσω φωτογραφιών, βίντεο και μαρτυριών επιζώντων, έχουν αποκαλύψει «φρικτές» μεθόδους βασανιστηρίων και δολοφονιών στις συριακές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων των φυλακών Σεντνάγια και του κλάδου ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM